logo
RNTV Live

Premianţii Ploieştiului nu mai primesc burse de merit. Banii au fost cheltuiţi pe măririle de salarii

doliu, burse de merit Banii pentru bursele de merit, cheltuiţi pe măririle de salarii din primărie& sursă foto Deștepti.ro
Mihai Constantinescu

 

Banii pentru bursele de merit, cheltuiţi pe măririle de salarii din primărie

100 de lei. Atât ar fi trebuit să primescă fiecare elev care reuşeşte să obţină media generală mai mare de 8,50. Cel puțin așa a stabilit, pe hârtie, executivul. Doar că același executiv a dat mână liberă și la măririle salariale din primării. Așa că banii nu au mai ajuns pentru a acoperi și salariile primăriilor și bursele de merit. 

Pentru a salva situația, cei din consiliul local au redus numărul beneficiarilor. Aşa se face că, în Ploieşti, doar câteva sute de elevi de gimnaziu şi de liceu primesc bursele de merit.

CITEȘTE ȘI https://portal.republikanews.ro/guvernul-vrea-sa-acorde-mai-multe-burse-de-merit-elevilor-in-ce-conditii/

CITEȘTE ȘI https://portal.republikanews.ro/asistatii-social-se-feresc-de-munca-mai-ceva-ca-de-necuratul-este-jenant-ce-fac-la-bursele-locurilor-de-munca-angajatorii-sunt-disperati/

La Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, spre exemplu,80 la sută dintre elevi au avut anul şcolar 2016-2017, medii generale mai mari de notă 8,50. Dar nu toți au fost răsplătiți cu burse. Unii nici  măcar nu ştiau că se încadrează.

 “Ordinul într-adevăr asta stipulează medii peste 8,50. Nici măcar toţi olimpicii naţional nu primesc burse.”, a spus pentru stirileprotv.ro Gabriel Taga, Directorul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti.

Conform legii, bursele de merit se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii bacalaureatului.

Pentru mai multe știri, viyitați site-ul republikanews.ro

sursa Știrile Pro tv

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor