Guvernul vrea să acorde mai multe burse de merit elevilor. În ce condiţii

Guvernul vrea să acorde mai multe burse de merit elevilor. Este vorba despre cei care obţin menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale(indiferent de disciplina de învăţământ) şi care până acum nu erau răsplătiţi pentru rezultatul obţinut. Burse obţineau doar elevii cu premiile I, II si III.

Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obţinerea unei menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de baza minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei.

De asemenea, s-a stabilit că elevii care obţin locul I la o olimpiadă şcolară internatională să primească o bursă în cuantum lunar echivalent cu salariul de baza minim brut pe ţară, în timp ce pentru elevii care obţin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit va fi echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe ţară, iar pentru locul III echivalentul va fi de 50% din salariul de baza minim brut pe ţară.

sursa stirilekanald.ro

foto cu caracter ilustrativ

 

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

VIDEO/ Bursa de valori educaționale – Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir”...

Ordinea, disciplina, munca si dragostea de tara sunt cateva dintre cuvintele care descriu una dintre scolile de top din Prahova si totodata din Romania....