logo
RNTV Live

Guvernul vrea să acorde mai multe burse de merit elevilor. În ce condiţii

Guvernul vrea să acorde mai multe burse de merit elevilor. În ce condiţii
Mihai Constantinescu

Guvernul vrea să acorde mai multe burse de merit elevilor. Este vorba despre cei care obţin menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale(indiferent de disciplina de învăţământ) şi care până acum nu erau răsplătiţi pentru rezultatul obţinut. Burse obţineau doar elevii cu premiile I, II si III.

Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obţinerea unei menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de baza minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei.

De asemenea, s-a stabilit că elevii care obţin locul I la o olimpiadă şcolară internatională să primească o bursă în cuantum lunar echivalent cu salariul de baza minim brut pe ţară, în timp ce pentru elevii care obţin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit va fi echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe ţară, iar pentru locul III echivalentul va fi de 50% din salariul de baza minim brut pe ţară.

sursa stirilekanald.ro

foto cu caracter ilustrativ

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor