logo
RNTV Live

Pregătirile pentru Revelion, “ruinate” de poliţiştii prahoveni

articole pirotehnice sursă foto aradon.ro
Mihai Constantinescu

Pregătirile pentru Revelion, “ruinate” de poliţiştii prahoveni. I s-a întâmplat recent unui bărbat care a fost descoperit că se ocupa cu pregătirile pentru Revelion oferind spre vânzare, cumpărătorilor de ocazie, articole pirotehnice.. Concret, vindea din maşina personală articole pirotehnice fără a avea drept în acest sens. Totul s-a întâmplat în Ploieşti. Bărbatul avea spre vănzare aproximativ 100 kg de articole pirotehnice.

Întreaga cantitate a fost indisponibilizată.

Sacţionat de oamenii legii

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare a “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și sancționată de Legea nr. 126/1995. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Sesizaţi poliţia

“Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au intensificat activitățile în ceea ce privește identificarea și combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice. spun reprezentanţii IJP Prahova.

Cine poate vinde articole pirotehnice

Regementările în privinţa vânzării articolelor pirotehnice sunt foarte clare, spun oamenii legii

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii. Totodată, utilizarea articolelor pirotehnice fără respectarea instrucțiunilor de folosire și a obligațiilor legale poate conduce la vătămări corporale grave.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/dana-lica-antrenorul-de-genii/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/crima-in-ziua-sfanta-de-craciun/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/tara-unde-vin-13-mosi-craciuni/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/bradul-de-craciun-in-tendintele-lui-2020/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor