logo
RNTV Live

Prefectura Prahova ia decizii discriminatorii. Vrea să suspende primarii care au trecut la alt partid, însă îi protejează pe cei intrați recent în PNL

Încă o zi liberă în România. Este vorba de cea de după Ziua Păcălelilor
rnews

Campania electorală a început cu scandal în Prahova.

Prefectura încearcă suspendarea primarilor care au trecut la o altă formațiune politică decât partidul pe listele căruia au fost aleși.

Nu același lucru se întâmplă și cu aleșii care au devenit membri PNL în ultimele luni.

Putem vorbi despre o acțiune discriminatorie a Prefecturii Prahova, exponentul Guvernului PNL în județ, la adresa celorlalte partide politice.

Mai exact, prefectul Cristian Ionescu a trimis o serie de adrese către mai multe primării, prin care solicită secretarilor UAT-urilor respective, să verifice ”cu celeritate” dacă primarul în funcție candidează pe listele altui partid față de cel de pe listele căruia a fost ales.

Astfel de adrese au ajuns, culmea, doar la primarii membri altor partide, nu PNL.

Spre exemplu, o astfel de adresa a ajuns la Mizil ( fotocopie), Baicoi, Sângeru, adică fix la primarii opoziției. Prefectura vrea să îi supende, chiar înainte de alegeri.

În replică președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a trimis și el o adresă, Prefecturii Prahova.

Prin aceasta, solicită cacelași tip de verificări, tot cu ”celeritate”, în ceea ce privește primarii din Păulești, Ciorani, Bănești sau Provița de Sus.

Aceștia au trecut de curând de partea liberalilor, și candidează din partea PNL pentru un nou mandat, deși au fost aleși pe liste PSD.

Bogdan Toader cere ca măsurile să fie luate echitabil, indiferent ce fomațiune politică reprezintă primarii aflați acum în situația de a își încheia mandatul înainte de alegeri.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor