logo
RNTV Live

Prefectura Prahova a decis: Hotărârea privind înființarea propriei societăți de termoficare este nelegală

cl_ploiesti_aprilie
Dumitrescu Vlad

Prefectura Prahova a emis un punct de vedere asupra Hotărârii de Consiliu Local privind înfiinţarea propriei firme de termoficare, instituția care verifică legalitatea actelor adoptate de autoritățile publice locale considerând că este nelegală.

În acest context, legislativul ploieștean trebuie să revizuie actul emis.
Anunțul a fost făcut de primarul Andrei Volosevici în cadrul unei conferințe de presă a cărei temă a fost criza apei calde.

“Prefectura a considerat ilegală hotărârea de înfiinţare a noului operator de termie. Fie va fi refăcută, dar zdravăn la cap şi legal, fie va fi atacată în instanţă”, a anunțat șeful executivului ploieștean.

În motivarea transmisă către Consiliul Local Ploieşti, juriştii Prefecturii arată că au fost încălcate cel puţin trei prevederi legale. Este aceeaşi motivaţie care fusese transmisă şi de reprezentanta Direcţiei Juridice a Primăriei care îi ţine locul secretarului general al municipiului cât timp acesta e în concediu.

Astfel, atât funcţionarul care îndeplineşte atribuţiile de secretar cât şi juriştii Prefecturii au considerat că hotărârea Consiliului Local a încălcat prevederile Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă, ale Legii 273/2006 privind finanţele publice locale şi ale OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă. În primul caz, a fost vorba de faptul că, în cuprinsul său, hotărârea CL Ploieşti viza şi o rectificare bugetară, lucru care ar fi trebuit evidenţiat încă din titlul hotărârii. În al doilea caz, Prefectura a considerat că cheltuiala prevăzută în buget, privind asigurarea unui capital social de 5 milioane de lei la înfiinţarea societăţii de termoficare din Ploieşti, ar fi fost angajată fără să existe baza legală. În fine, ordonanţa de Guvern invocată prevedea că numărul reprezentanţilor în Adunarea Generală a noii societăţi trebuia să fie de doi, nu de trei, aşa cum prevăzuse Consiliul Local.

“În consecinţă, în conformitate cu prevederile art. 255 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, vă solicităm să reanalizaţi hotărârea respectivă şi să dispuneţi revocarea parţială, în caz contrar hotărârea dumneavoastră va fi atacată la instanţa de contencios administrativ, solicitându-se anularea parţială a acesteia”, se încheie adresa oficială transmisă vineri de Prefectura Prahova.
De precizat și faptul că, Prefectura Prahova a anunțat că Hotărârea de Consiliu Local privind transferul CET Brazi şi al reţelei primare de termoficare din patrimoniul Consiliul Judeţean în cel al municipiului a fost legală.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor