Prefect Prahova, apel către populaţie:”Ne confruntăm cu un record negativ”

nebulizare sursa eMaramures
angajare

Prefect Prahova, apel către populaţie:”Ne confruntăm cu un record negativ”

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este în creştere în Prahova. Prefectul judeţului face apel către populaţie să ia în serios măsurile de prevenţie.

„Ne confruntăm cu un record negativ atât la nivel național, cât și la nivel local. În județul nostru avem raportate, în ultimele 24 de ore, 73 de noi cazuri, iar numărul este în creștere. Este o situație nedorită, dar pe care nu o putem depăși decât prin conștientizarea pericolului pe care-l reprezintă acest nou coronavirus și prin responsabilitatea pe care trebuie s-o manifestăm în fiecare moment, în fiecare zi.
Am făcut nenumărate apeluri către dumneavoastră la respectarea acelor reguli minime care ne pot ține departe de COVID-19 atât pe noi, cât și pe ai noștri: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor, dar și a spațiilor comune. De asemenea, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică, am constatat că, zilnic, avem persoane care optează să se externeze deși sunt confirmate cu noul coronavirus, expunându-i pe cei apropiați, și nu numai, la un risc enorm. Câteva zile de internare sau câteva zile de izolare la domiciliu trec, însă pierderea unei persoane apropiate, infectată din neglijență, lipsă de răbdare sau neîncrederea în existența acestei boli, nu mai poate fi compensată în vreun fel.
Este o luptă grea, dar la care trebuie să participăm și să luptăm cu toții. Nu unii contra altora, ci toți să fim în aceeași baricadă și să învingem un dușman extrem de puternic pentru care nu există vacanță.
Aș vrea să vă dau vești bune, dar prognozele specialiștilor nu sunt optimiste pentru zilele care urmează. Ține strict de noi toți să avem cât mai curând informații care să ne facă să respirăm încrezători. Și nu trebuie să uităm un aspect: sunt oameni aflați în linia întâi de luni bune. Sunt la fel ca noi, cu familii, cu limite fizice și psihice, cu dorința de a avea câteva zile libere. Ne punem toată baza în ei, dar și ei așteaptă să le respectăm munca și toate eforturile depuse până acum!”, a concluzionat prefectul.

Cauza numărului mare de infectări este neglijenţa!

„Numărul mare de cazuri din ultima perioadă se explică prin nerespectarea de către o parte mare a populației a recomandărilor de purtare a măștii pe nas și gura in spațiile închise și a distanțării fizice precum și numărul mare de teste efectuate la cerere.
Există focare în unități dar ele nu însumează un număr mare de pozitivi.
– 7 pozitivi in 2 focare”, a spus Dan Decebal, director interimar DSP Prahova

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here