logo
RNTV Live

Precizări MAE în cazul românului condamnat în Malaezia/ Update

sursă foto cancan.ro
Mihai Constantinescu

Precizări MAE: Ambasada României la Kuala Lumpur urmărește în mod prioritar evoluția cazului

Precizări MAE în cazul românului condamnat în Malaezia- Ionuț Gologan este în viaţă.

Articolul publicat astăzi de republikanews.ro, în care au fost dezvăluite noi detalii despre cazul tânărului Ionuț Gologan, condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri,a atras atenţie reprezentanţilor Ministerul Afacerilor Externe . Pe adresa redacţiei republikanews.ro a fost trims un e-mail cu următoarele precizări:

 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cazul cetățeanului român Ionuț Gologan, speculațiile privind o posibilă execuție a acestuia sunt complet neîntemeiate.

Ambasada României la Kuala Lumpur urmărește în mod prioritar evoluția cazului.

Totodată, reprezentantul cu atribuții consulare al misiunii diplomatice efectuează vizite periodice în penitenciarul în care se află cetățeanul român. În acelaşi timp se menţine contactul telefonic cu acesta și familia aparținătoare.

Având în vedere că este un caz complex și de durată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauţie şi responsabilitate.

 

Ionuț Gologan a primit cea mai aspră pedeapsă pentru trafic de droguri. În 2013, statul malaezian l-a condamnat pe acesta la pedeapsa capitală. Pe 31 octombrie 2013, decizia instanței a fost atacată cu apel de către avocatul malaezian angajat de statul român. Pe 16 februarie 2015, în urma judecării apelului, Curtea de Apel a menținut sentința inițială.

Pentru mai multe ştiri vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor