logo
RNTV Live

Prahovenii s-au săturat de sărăcie și umilințe/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Prahovenii s-au săturat de sărăcie și umilințe.

Prahovenii s-au săturat de sărăcie și umilințe. Aceștia susțin că trăiesc la limita subzistenței din cauza scumpirilor din ultima perioadă și că nu știu la ce să mai renunțe pentru a putea trăi. Speranțe nu mai au că lucrurile vor reveni la normal, iar singura dorință a lor a fost ca mesajul să ajungă la cei care conduc această țară.

Creșterea prețurilor se va accelera. Banca Națională a României (BNR) se așteaptă ca inflația să treacă de 11% în perioada aprilie-iunie, adică după expirarea măsurilor de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Scumpirile vor continua și în primele luni de vară, perioadă în care inflația va rămâne peste 10%, estimează BNR. 

Acest lucru îi sperie pe prahoveni, care susțin că deja trăiesc la limita subzistenței și speră ca mesajul lor să ajungă și la urechile celor care conduc această țară.

În prezent, sunt familii care după ce plătesc toate cheltuielile de întreținere rămân cu un venit lunar de maxim 600 lei, cum este și cazul acestui prahovean. Omul susține că poate să trăiască de la o lună la alta doar datorită faptului că locuiește la țară și că are o mică gospodărie de unde poate  își procură hrana de zi cu zi.

De luat în seamă este faptul că BNR a crescut prognoza de inflație: pentru trimestrul 1 la 7,9-8%, pentru trimestrul 2 la 11,2%, pentru trimestrul 3 la 10,.2%, iar pentru trimestrul 4 la 9,6%.

Potrivit acestor estimări, cea mai mare inflație va fi înregistrată în perioada aprilie-iunie: 11,2%.

Explicația pentru aceste evoluții estimative ale inflației sunt legate de măsurile de sprijin la facturile de energie și gaze pentru consumatorii casnici și companii. După exprirarea schemelor de sprijin, în aprilie, inflația va crește și va ajunge la 11,2%, potrivit prognozei BNR.

Vezi şi

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor