logo
RNTV Live

VIDEO/OPC a închis Băile Telega! Mizerie și pericole la tot pasul

Baile Telega
Oana Stoica

Băile Telega au fost închise! Mii de turiști în pericol

Faima apelor miraculoase de la Băile Telega a trecut de mult granițele țării. Însuși Institutul Balnear Francez a confirmat calitatea deosebită a apelor sărate din acest colț de Prahova.

Descoperite acum 500 de ani, apele cloruro-sodice de la Telega ocupă locul doi în Europa în ceea ce privește proprietățile miraculoase în vindecarea multor afecțiuni.

Asta ca să nu mai spunem că Băile Telega sunt pe locul cinci în lume, din aceleași considerente.

Astăzi însă, lacul vizitat anual de zeci de mii de turiști din toată țara, a ajuns în atenția inspectorilor OPC Prahova.

Pericole și dezastru la tot pasul

Neregulile i-au făcut să-și pună mâinile în cap. Podețe șubrede, scări alunecoase, cabine infecte, cuie pe căile de acces și mizerie peste tot. Adică turiști în pericol în locul în care au venit să se trateze.

Inspectorii s-au ales și cu o ușă în cap când au vrut să verifice cabinele de schimb de la Băile Telega. Oricine putea fi grav rănit.

 

Mâncare făcută în mizerie

Ajunși în bucătărie, inspectorii OPC au dat peste alt dezastru. O mizerie generală, produse amestecate și ținute în condiții improprii, dar și muște peste tot.

 

15 lei dai, 15 lei face. Asta se poate spune în loc de concluzie. Inspectorii OPC au decis închiderea Băilor Telega până la remedierea tuturor deficiențelor. În plus, administratora Verginica Cacarumba are de plătit și o amendă care merge până la 30.000 de lei.

 

Primăria Telega își vrea Băile înapoi

Pe fir a intrat și primăria Telega. Primarul spune că întreg complexul funcționează ilegal. Nu prea are ce să facă. Și asta pentru că Băile Telega au fost concesionate în 2003 pentru 49 de ani, adică până în 2052.
Chiar și așa, primarul comunei Telega a cerut în instanță anularea contractului. Până atunci însă, primăria încasează doar 400 de lei pe an redevență și trebuie să privească cum dezastrul de la Băile Telega se tot amplifică.

GALERIE FOTO:

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor