logo
RNTV Live

Prahovenii, invitaţi să viziteze cea mai mare cramă reconstruită din ţară

sursa foto Jurnal de Hoinar
Mihai Constantinescu

Cea mai mare cramă reconstruită din ţară se află în Prahova

Prahovenii sunt invitaţi să viziteze cea mai mare cramă reconstruită din ţară. Se află pe Drumul vinului şi poate fi o alternativă perfectă pentru petrecrea timpului liber într-un week-end .

În prima sală a muzeului se găsesc unelte originale din zona Valea Călugărească: linul din lemn lucrat manual, de la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20, butoaie, teasc din lemn pentru storsul strugurilor și zdrobitor comandat din Austria în 1925, pompe de pucioasă aduse din import, pompe de transportat vinul dintr-un recipient plin într-unul gol de la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20, o funie din rafie din 1959 și foi de porumb pentru legat via.

Nu trebuie ratat nici atelierul de dogărie. Aici sunt expuse toate uneltele necesare prelucrării doagelor.

De menţionat este că în muzeul există vinuri- tratament. Consumate cu moderaţie, unele dintre ele pot ameliora simptomele pentru bronșită acută, poate curaţa şi chiar poate regla tensiunea.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/comoara-de-la-valea-calugareasca-22-000-de-sticle-cu-vinuri-unice/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/imagini-inedite-exclusiv-un-vanator-din-prahova-capabil-sa-imite-sunete-ce-atrag-vulpile-ca-un-magnet/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor