Prahova:Sute de pompieri, pregătiţi să intervină pe timpul CODULUI ROŞU ŞI PORTOCALIU de vreme rea. Apel către populaţie

drumRecomandările poliţiştilor pentru un drum fără evenimente rutiere/ sursă foto Observator.ro

Prahova:Sute de pompieri, pregătiţi să intervină pe timpul CODULUI ROŞU ŞI PORTOCALIU de vreme rea. Apel către populaţie

Vin câteva ore de vreme extrem de rea în Prahova.Peste 225 pompieri cu 161 autospeciale de intervenție și mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ.

În contextul emiterii de către ANM a avertizărilor de COD PORTOCALIU și ROȘU, în situația scăderii accentuate a temperaturilor însoțite de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h, vizibilitate redusă spre zero, care vizează județul Prahova, s-au asigurat măsuri necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă. Avertizarea de cod portocaliu este valabilă de astăzi începând cu ora 14:00 până în data de 06 februarie, ora 12:00. Cea de cod roșu este valabilă doar în nordul județului, de astăzi de la ora 18:00 până în data de 06 februarie, ora 08:00, anunţă reprezentanţii ISU Prahova

cel mai verde complex reziential

Totodată, la nivelul județului s-a decis activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor – etapa I ( Grupa operativă a ISU Prahova va fi la sediul unității), concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică, iar începând de astăzi, ora 18:00 CJCCI va fi suplimentat cu specialiști de la instituțiile care asigură managementul situațiilor de urgență.

Misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat sunt asigurate de către echipajele SMURD. Pentru căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase sunt pregătite să intervină cu două autovehicule șenilate cu capacitate mărită de trecere, o autofreză și o autospecială de transport victime multiple.
Au fost transmise circulare cu avertizările de cod portocaliu și roșu către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanență la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației.

Recomandări

 Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

 Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

 Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Vezi şi https://republikanews.ro/prahova-perchezitii-la-persoane-banuite-de-constituire-de-grup-infractional-organizat/?fbclid=IwAR3qw8LArlyrF9oSSm1ArvFV8wl6aMcGKB3gWFNDg5Tt2eLPISLrKEInDUo

comunicat ISU Prahova

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here