logo
RNTV Live

1.200 de polițiști,peste 550 de jandarmi, 310 pompieri și 140 alte efective, la datorie în ziua votarii

alegeri dec 2020 2
Mihai Constantinescu

Pentru ziua alegerilor, duminică, 6 decembrie a.c., 1.200 de polițiști, alături de peste 550 de jandarmi, 310 pompieri și 140 alte efective din cadrul altor structuri M.A.I. vor asigura măsurile de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale în zona secțiilor de votare, având în vedere buna derulare a procesului electoral.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ”Regele Carol I” Sinaia, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Dat fiind amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei de COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Prahova vor avea în responsabilitate 220 de secții de votare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova 219 , Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova 141, iar 44 secții de votare vor fi în responsabilitatea altor efective.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Peste 300 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. au desfăşurat peste 620 de activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Orice sesizare va fi tratată cu celeritate și seriozitate, iar efectivele angrenate vor manifesta toleranță zero în cazurile de încălcare a legii indiferent de opțiunile politice ale persoanelor implicate.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pagina (https://ph.politiaromana.ro), accesând bannerul special creat în acest sens,. Acesta vă va direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne,. Aici puteţi găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie a.c., cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

De asemenea, pentru ziua votului au fost dispuse de către autoritățile competente o serie de măsuri speciale de protecție în contextul pandemiei de COVID-19.

Reprezentnaţii IJP Prahova vă rrecomandă să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/gratiela-gavrilescu-a-fost-la-vot/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/fiica-lui-emil-calota/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor