logo
RNTV Live

Prahova: Şoferii beţi sau fără permis nu se sperie de Ordonaţa militară 3. Sancţiuni pe bandă rulantă

domiciliu
Mihai Constantinescu

Prahova: Şoferii beţi sau fără permis nu se sperie de Ordonaţa militară 3. Sancţiuni pe bandă rulantă

Ordonanţa militară 3 pare să nu sperie deloc şoferii. Mulţi s-au arătat relaxaţi, poate prea relaxaţi aşa că s-au urcat la volan deşi erau beţi sau nu aveau permis de conducere.

Doar în perioada 3-5 aprilie au fost întocmite o serie de dosare penle pentru astfel de cazuri.

Vinerea neagră?

Primul din perioada menţiontă  a fost întocmit Vineri, 3 aprilie, în jurul orelor 08:40. Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au oprit pentru control un autovehicul. Cu ocazia testării conducătorului auto, un bărbat de 42 de ani din județul Dâmbovița, a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infractiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Și pe raza orașului Breaza,a fost depistat un caz asemănător. Un bărbat de 43 de ani conducea deşi era beat. Astfel, la testarea cu etilotestul, a rezultat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Tot vineri, pe raza municipiului Câmpina, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani ce a încălcat regimul legal de viteză. Din verificările efectuate a reieșit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie emisă pentru autoturism avea termenul de valabilitate expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvarsirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Totodată i-a fost reținut permisul de conducere, fiindu-i eliberată dovadă cu drept de circulaţie şi a fost sancţionat contravenţional pentru încalcarea regimului legal de viteză, potrivit IJP Prahova.

În aceiași dimineață, în jurul orelor 07:50 pe raza localității Bănești a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea evenimentului, iar cu ocazia testării cu etilotestul a celor doi conducători auto unul dintre ei, un bărbat de 52 de ani avut rezultat pozitiv, respectiv 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, totodată bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere și eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Și cel de al doilea conducător auto, o femeie de 52 de ani, a rămas fără permisul de conducere, întrucât nu ar fi acordat prioritate de trecere, potrivit sursei citate.

Exemple negative şi în ultimele două zile ale săptămânii

Și sâmbătă, 4 aprilie, polițiștii rutieri au oprit pentru control un auto pe raza orașului Vălenii de Munte. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest. A rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Beţi şi fără permis

În data de 4 aprilie a.c., în jurul orelor 03:20, o patrulă de siguranță publică a oprit pentru control un auto care circula pe raza comunei Târgșoru-Vechi. Tânărul de 20 de ani care conducea autoturismul, a fost testat cu etilotestul, rezultând valoarea de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, din verificări a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar auto folosit a fost sustras de pe raza localității Strejnicu, de la o persoană cu care ar fi consumat băuturi alcoolice în cursul nopții. În același autovehicul se mai aflau doi pasageri, o tânără de 20 de ani și un bărbat de 24 de ani. Față de cei trei tineri s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor art.1 din Ordonanța Militară nr.1/2020. Totodată, în cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul savârsirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Accident rutier la beţie?

Duminică, în jurul orei 04:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.2 Florești, au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism condus de un bărbat ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi avariat alte două auto parcate în dreptul unui imobil din localitatea Măgureni. La fața locului au fost găsite cele trei auto implicate și conducătorul auto. Acesta este un tânăr de 19 ani din localitate, care în urma testării cu etilotesul a avut rezultat pozitiv, respectiv 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. De asemenea, s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor art.1 din Ordonanța Militară nr.1/2020, Potrivit IJP Prahova.

Dreptul de a conduce suspendat

ÎÎn jurul orei 20:30, în Bușteni, patrula de siguranță publică a oprit pentru control un auto, stabilind în urma verificărilor faptul că, bărbatul în vârstă de 34 de ani din București, care se afla la volanul autoturismului, are dreptul de a conduce suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

În jurul orelor 23:40, același bărbat a fost depistat din nou conducând autoturismul pe raza localității. În cauză a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

sursa IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor