logo
RNTV Live

Prahova: S-a întâmplat astăzi, cu puţin înainte de intrarea elevilor în examene

evaluare nationala
Mihai Constantinescu

Prahova: S-a întâmplat astăzi, cu puţin înainte de intrarea elevilor în examene

De luni, elevii intră în focuri. Încep examenele. Pentru ca totul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, mai ales că această sesiune va fi cu totul specială în contextul pandemiei de COVID-19, autorităţile prahovene au făcut noi controale în teren. Mai precis, prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, Constantin Pisău,au efectuat controle în unităţi de învăţământ unde se vor susţine sesiunile din această vară.
Cei doi s-au oprit la Vălenii de Munte, la Colegiul Național „Nicolae Iorga“ și la Şcoala Gimnazială „Ing. Gh. Pănculescu“. În ambele unități, în această perioadă, s-au derulat și activități de pregătire cu elevii din clase terminale, respectându-se toate normele impuse de acest context.

Astfel, au fost marcate circuite unice pentru elevi, băncile din sălile de clasă au fost distanțate, elevii și tot personalul din unitățile de învățământ sunt termometrizați, primesc măști la intrarea și ieșirea din școli, recipiente cu dezinfectant sunt atât la accesul în instituție, cât și în sălile de clasă, dar și la toalete.
Prefectul Cristian ionescu a recomandat conducerii de la cele două școli vizitate ca, pe durata examenelor, să fie asigurată aerisiea sălilor de clasă prin rabatarea geamurilor.

La Școala Gimnazială „Ing. Gh. Pănculescu“ a fost finalizat un nou corp de clădire în care ar urma să învețe elevii din clasele primare, începând din această toamnă. Sălile au fost deja mobilate, iar, în prezent, se mai lucrează doar la finisaje și la montarea aparaturii de supraveghere audio-video.

Program Evaluare

Vă reamintim că Evaluarea Națională începe pe 15 iunie, cu proba scrisă Limba și literatura română. Pe 17 iunie este programată proba scrisă la Matematică, iar pe 18 iunie la Limba și literatura maternă. Pe 22 iunie, elevii care au susținut examenul vor afla rezultatele și, în aceeași zi, între orele 14:00 – 20:00 vor putea depune contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iunie.

În Prahova, pentru acest examen s-au înscris 6734 de elevi care au finalizat ciclul gimnazial. Au fost organizate 155 de centre de examen și patru centre de evaluare zonale. Niciun copil care a terminat clasa a VIII-a nu se află, până în acest moment, în izolare sau carantină.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahovenii-invitati-pe-drumul-vinului-pentru-a-redescoperi-cel-mai-inedit-muzeu-de-aici/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesti-alesii-locali-se-gandesc-sa-ofere-bani-pentru-familiile-care-au-nevoie-de-bona-pentru-copii/?fbclid=IwAR0l3hrYAGntuAJpd1eATzsOGB6Lyv8LoBInlY0k2c8iXhmU1jXu1lFrdTQ

Pentru mai multe ştiri, vizitaşţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor