logo
RNTV Live

13 februarie, începutul vacanței “mobile” de o săptămână pentru elevii și copiii de grădiniță din 10 județe

sursa foto ski-si-snowboard.ro
Tudor Teodora

De luni, 13 februarie, până vineri, 17 februarie 2023, elevii și profesorii din 10 județe sunt în vacanța aleasă de inspectoratele școlare județene. Pentru aceștia, modulul 3 din anul școlar 2022-2023 s-a încheiat vineri, 10 februarie, iar modulul 4 începe luni, 20 februarie. În săptămâna aceasta, ceilalți elevi din restul județelor sunt la cursuri. Ilfov și Suceava au avut vacanță deja între 6 și 10 februarie, iar restul de 30 de județe vor avea vacanța “mobilă” de o săptămână în curând, între 20 și 24 februarie. 

Este pentru prima dată când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar. Conform calendarului anului școlar viitor, 2023-2024, ce a fost supus dezbaterii publice până pe 6 februarie, vacanța mobilă se păstrează, urmând ca fiecare inspectorat să decidă în ce săptămână din luna februarie va fi. 

Pentru elevii din Capitală, vacanța „mobilă” din februarie 2023 este fixată pentru ultima săptămână din lună de către Inspectoratul Școlar București (ISMB).

În anul 202, 9 ianuarie a fost prima zi de cursuri și a deschis modulul 3 de cursuri. Acest modul are o durată diferită în fiecare județ, fiind decisă de inspectoratele școlare încă de anul trecut. În funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi, din februarie, modulul 3 durează 5, 6 sau 7 săptămâni.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Luni, 13 februarie, începe vacanța “mobilă” de o săptămână pentru elevii și copiii de grădiniță din 10 județe

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor