logo
RNTV Live

Prahova, plină de mărfuri contrafăcute. Controale pe bandă rulantă

Controale ITM Prahova
Mihai Constantinescu

Prahova, plină de mărfuri contrafăcute. Controale pe bandă rulantă.

Ieri, în intervalul orar 11.00-15.00 au oamenii legii au verificat 4 agenți economici, de pe raza județului Prahova, cu privire la respectarea normelor legale din domeniul drepturilor de proprietate industrială.

În urma activităților, polițiștii au constatat 4 infracțiuni economice, au indisponibilizat 286 de articole vestimentare, 28 de perechi de încălțăminte și 168 de jucării.

Valoarea bunurilor indisponibilizate este de 30.525 de lei.

Totodată, a fost aplicată și o sancțiune conform O.G. 28/1999, în valoare de 1.500 de lei.

Exemple:

.În cazul unuia din agenții economici verificați, din cadrul unui centru comercial, din municipiul Ploiești, polițiștii au constatat că acesta oferea spre comercializare 126 de articole vestimentare și 28 de perechi de încălțăminte inscripționate cu însemnele și denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României. Erau vândute la prețuri net inferioare celor practicate pe piață pentru produsele autentice. Evident, nu s-au putut prezenta certificate de calitate și conformitate sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea.

În urma controlului, mărfurile în cauză, în valoare de aproximativ 13.060 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Jucării contrafăcute

La punctul de lucru al unei societăți comerciale din orașul Breaza, polițiștii au constatat că agentul economic oferea spre comercializare 65 de articole vestimentare și 168 de jucării inscripționate cu însemnele și denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României. Erau vândute la prețuri mai mici decât cele autentice.

În urma controlului, mărfurile în cauză, în valoare de aproximativ 9.845 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că agentul economic a comercializat bunuri în urma cărora a obţinut venituri pe care nu le-a fiscalizat în totalitate, prin intermediul casei de marcat din dotarea unității, rezultând o sumă nejustificată în plus de 60 de lei, drept pentru care persoana juridică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform O.U.G.  nr. 28/ 1999 şi confiscarea sumei de bani.

Mărfuri contrafăcute la un magazin din Breaza

Tot ieri, și polițiștii  din cadrul Poliției Orașului Breaza au desfășurat o activitate pe raza de competență, fiind efectuat un control la o societate comercială din orașul Breaza. Au fost identificate, expuse spre vânzare, mai multe jucării ale căror inscripții erau identice/ asemănătoare cu cele ale unor mărci protejate pentru care nu au fost prezentate documente justificative de proveniență și nici înscrisuri care să le ateste autenticitatea, respectiv certificate de conformitate.

Având în vedere cele constatate, au fost confiscate 54 de articole de jocuri și jucării, în valoare de 1.426 de lei.

Și în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor