Prahova: Percheziţii la “băieţi deştepti” bănuiţi de evaziune fiscală și spălare de bani

băieţi deştepti sursă foto Realitatea de Arges

Prahova: Percheziţii la “băieţi deştepti” bănuiţi de evaziune fiscală și spălare de bani

Evaziunea fiscală și spălarea de bani a fost metoda de îmbogăţire pe care mai mulţi “băieţi deştepţi” au pus-o în aplicare. Dar afacerea nu le-a mers mult. În câteva luni oamenii legii au intrat pe fir. Astăzi, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, efectuează şapte percheziții, pe raza județului Prahova, la domiciliile lor și la sediile unor societăți comerciale.  Cinci mandate de aducere vor fi puse în executare.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2019 – ianuarie 2020, persoanele bănuite ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce nu aveau la bază operațiuni reale. Au cauzat astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 441.781 lei, reprezentând TVA dedusă fără drept. În plus, în aceeași perioadă, reprezentanții societăților cercetate ar fi supus reciclării peste 2.700.000 lei. Despre această sumă există suspicuni că ar fi fost reintrodusă în circuitul economic legal, prin achiziția unor bunuri de lux (autoturisme sau imobile), pe numele altor persoane, spun reprezentanţii IJP Prahova.

Vezi şi https://republikanews.ro/ploiesti-permise-de-conducere-pe-ochi-frumosi-in-congo-preschimbate-in-romania/

Vezi şi https://republikanews.ro/fotzo-pe-un-drum-intens-circulat-din-prahova-se-monteaza-separatoare-de-sens/

Vezi şi https://republikanews.ro/video-cel-mai-impresionant-si-complex-film-dedicat-ploiestiului/?fbclid=IwAR0GYJZDnSdEiRs6Pl8YZDX2diV-o085aIAg9QUSnWfmAmaWtXGABuTIPOc

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

solicitare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here