logo
RNTV Live

Prahova: Noi dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

O femeie a încercat să scape de poliţiştii ploieşteni cerând ajutorul unui taximetrist. Cursa s-a oprit brusc
Mihai Constantinescu

Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

 Prahova: Noi dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier.

Cazurile de şoferi care se urcă la volan beţi sau care au dreptul de o conduce suspendat continuă să fie depistate şi săptămâna aceasta în Prahova.

Marți, 11 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – B.D.N.E. au oprit pentru control, pe raza localității Bucov, o autoutilitară. Era condusă de un bărbat de 32 de ani, din județul Botoșani. În urma verificării raportului imprimat al aparaturii de înregistrare a activității conducătorului auto, a reieșit faptul că acesta a utilizat altă cartelă tahografică decât cea emisă pe numele său, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform O.G. 37/2007, cu amendă în valoare de 9000 lei. Totodată, s-a constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat din data de 03.04.2018.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendat.

Beţi la volan

Cu ocazia activităților desfășurate de polițiștii Postului de Poliție Bucov, a fost depistat, conducând un auto pe DN1 B, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Blejoi. Emana halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orelor 16:35, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Brebu, au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza comunei. În urma verificărilor, au constatat faptul că, bărbatul de 53 de ani, din municipiul Ploiești, care conducea autovehiculul, are dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendat.

Tot cu dosar penal s-a ales și un bărbat de 36 de ani, care a fost depistat conducând un autoturism pe DJ101 T, pe raza localității Vărbilău, deși consumase băuturi alcoolice. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/exclusiv-fotoploiesti-a-plecat-cu-tot-cu-dispozitivul-deblocare-a-rotilor/?fbclid=IwAR1CUd8WsS9ouxGTO4aIzk2YBu77nON2FlAi31hBiwv9l1YoFj6Zy-NOcQA

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/angajatorii-care-nu-acorda-liber-in-zile-de-sarbatoare-pot-primi-amenda-de-10-000-de-lei/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto cu carater ilustrativ

sursa IJP Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor