logo
RNTV Live

Prahova. Începe campania de vaccinare antirabică aeriană a vulplor

vaccinare-vulpi1
Mihai Constantinescu

Prahova. Începe campania de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor

Începe campania de primăvară de vaccinare antirabică  a vulpilor prin momeli vaccinale administrate aerian. Acesta este o acţiune a Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

Acţiunea de vaccinare orală a vulpilor, aeriană şi manuală, se desfăşoară în baza Programului Strategic privind supravegherea, controlul si eradicarea turbǎrii la vulpe in Romania” aprobat  conform H.G. nr.55/2008, cu modificarile si completarile ulterioare,  având ca scop declararea României ca stat liber de rabie.

În judeţul Prahova în cele 43 de fonduri de vânătoare cu o suprafaţă totală de 4.002,1 km2 şi un efectiv de  vulpi de 2.068 capete, acţiunea de  administrare aeriană a momelilor vaccinale se va desfăşura începand cu data de 07.06.2019, decolarea avioanelor având loc de pe aerodromul Clinceni.

Pentru informarea corectă a populaţiei privind demararea acţiunii de vaccinare antirabica a vulpilor, atat aerian cat si manual, vor fi afişate materiale informative (afişe de atenţionare, afişe de informare/avertizare şi materiale informative cronologic), de către prestatorul de servicii,  în diferite locuri publice cum ar fi: primărie, şcoală/grădiniţă, spital/dispensar, poştă, magazine, staţii de autobuz şi trasee turistice.

In data de 28.05.2019 la sediul DSVSA Prahova s-a procedat la instruirea reprezentantilor fondurilor de vanatoare privind:

-procedura de vaccinare antirabica aeriana si manuala a vulpilor;

-documentele ce trebuiesc incheiate, la momentul administrarii manual;

-procedura privind actiunea de impuscare a vulpilor in scopul verificarii eficientei antirabice in fondurile de vanatoare din judetul Prahova, dupa 45 de zile de la finalizarea actiunii de vaccinare;

Pentru defăşurarea în condiţii corespunzătoare a acţiunii de vaccinare a vulpilor şi pentru a evita unele accidente ce pot să apară prin manipularea necorespunzătoare de către  populaţie a momelilor vaccinale găsite accidental, D.S.V.S.A. Prahova a notificat şi informat privind demararea campaniei de vaccinare a vulpilor urmatoarele institutii:

-Instituţia Prefectului judeţului Prahova

-Consiliul Judeţean Prahova

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Prahova

-Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova

-Direcţia de Sănătate Publică Prahova

-Direcţia Silvică Prahova

-Inspectoratul Şcolar al judeţului Prahova

-Garda de Mediu

-Agentia de Mediu

-Garda Forestiera Ploiesti

-104 UAT-uri

comunicat DSVSA Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor