logo
RNTV Live

Prahova: Câţi bolnavi infectaţi cu noul coronavirus mai sunt în prima zi din noua perioadă de relaxare

sursa foto Adevarul.ro
Mihai Constantinescu

Prahova: Câţi bolnavi infectaţi cu noul coronavirus mai sunt în prima zi din noua perioadă de relaxare

Reprezentanţii Prefecturii Prahova anunţă că la nivelul județului, în data de 15 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1036 de persoane aflate în izolare la domiciliu. 122 de persoane au ieșit de sub această măsură, în ultimele 24 de ore, și au intrat alte 183. În carantină instituționalizată se află 26 de cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 170 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șase au decedat și 102 au fost declarate vindecate și externate.

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, cinci sunt internați la secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Doi dintre aceștia sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 14 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate două societăți comerciale, legitimate 141 de persoane și oprite în trafic 105 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 975 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 46 sancțiuni, în valoare de 56200 lei.

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Măsuri de relaxare

Vă reamintim că de astăzi intră în vigoare noi măsuri de relaxare

Iată pe cele mai importante

  • redeschiderea mall-urilor, dar fără restaurante şi fără locuri de joacă.
  • vor fi posibile evenimente private, cu număr un pic mai mare de participanţi: 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior şi 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior.
  • va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea after-school-urilor, a grădinţtelor şi creşelor private.
  • se vor redeschide sălile de fitness, cu respectarea unor norme de distanţare foarte stricte, norme care, evident, vor fi impuse de Ministerul Sănătăţii.
  • se redeschid piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care, de asemenea, vor fi puse la dispoziţia celor care sunt interesaţi.

comunicat Prefectura prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor