PRAHOVA: Au racolat persoane fără venituri pentru a le lua indemnizaţiile cuvenite. Percheziţii de amploare

sursă foto Jurnalul Regional
omv

 PRAHOVA: Au racolat persoane fără venituri pentru a le lua indemnizaţiile cuvenite. Percheziţii de amploare

Nu a contat că sunt persoane amărâte , dimpotrivă! Au profitat de pe urma lor la maximum. Concret, doi prahoveni ar fi racolat mai multe persoane care nu aveau surse de venit sau aveau venituri foarte mici, în scopul obținerii indemnizației de sprijin cuvenite persoanelor a căror activitate a fost întreruptă pe perioada stării de urgență.

Astfel, unul dintre cei bănuiți de comiterea faptelor, în calitate de administrator al mai multor societăți comerciale, ar fi încheiat contracte fictive de cesiune drepturi de autor în domeniul realizării de fotografii, videofilmări, traduceri din limbi străine sau drepturi asupra unor opere muzicale cu 14 persoane fizice, care, în baza documentelor fictive, ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, invocând întreruperea activităților specifice conform prevederilor ordonanțelor militare.

Fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de urgență.

Prejudiciul cauzat este estimat la o valoare totală de 60.000 de lei, din care aproximativ jumătate din sumă ar fi fost deja încasată, diferența urmând a fi oprită de la efectuarea plății.

Oamenii legii  au efectuat astăzi percheziţii de proporţii. 19 percheziții sunt efectuate pentr   infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.  16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here