logo
RNTV Live

Prahova a mai stabilit un record. Vezi despre ce este vorba

Prahova a mai stabilit un record. Număr record de turişti în Prahova în week-end-ul prelungit/ sursa foto APDT Prahova
Mihai Constantinescu

Număr record de turişti în Prahova în week-end-ul prelungit

Prahova a mai stabilit un record. În minivacanţa de Sfânta Maria, Prahova a strâns un număr record de turişti. Gradul de ocupare a fost de aproape sută la sută inclusiv în zone mai puţin populare, cum ar fi Câmpina(80%) şi Breaza(100%).

Grad de ocupare de sută la sută s-a înregistrat şi în staţiunile Sinaia, Azuga şi Buşteni

“A fost cel mai aglomerat weekend al sezonului estival. Mulţi dintre turiştii care sperau să găseasca cazare pe loc nu au avut succes, hotelurile avand camerele rezervate în avans. De aceea sfătuim turiştii să se organizeze din timp pentru aceast tip de minivacanta pentru a evita situaţiile neplăcute”. a declarat Adrian Voican, preşedintele APDTP.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/piramida-ca-in-egipt-aici-in-prahova/

Turiştii s-au distrat pe cinste în Prahova

Turiştii au avut şi motive să ia cu asalt aceste staţiuni. În Sinaia au avut loc Festivalul Internaţional Enescu şi muzica lumii (încă în desfăşurare – 8 – 30 august). S-au bucurat şi de Caravana de film Next (12 – 14 august). În Buşteni s-a desfăşurat Sărbătoarea Sfinxului din Bucegi (Concerte folk şi simfonice în fiecare zi, în cadrul “Zilelor Culturii la Buşteni”). La Breaza turiştii s-au bucurat de Festivalul “CALABREAZA” – 4 ore în fiecare zi de spectacol folcloric. Au putut participa la o acţiune de ecologizare şi amenajare a obiectivului turistic “DEALUL CU TROVANTI”.

Cât despre tarife, în această perioadă s-a plătit de la 300 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare la o pensiune de 4 stele, şi au ajuns până la 1000 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

sursa APDT Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor