logo
RNTV Live

POST CU PRODUSE DIN PIAŢĂ/VIDEO

Georgescu Cristi

Luni este prima zi din Postul Pastelui si cel mai aspru dintre toate de peste an. Cei mai in varsta dintre credinciosii, care tin randuiala, spun ca din punct de vedere alimentar cel mai convenabil este sa gateasca preparatele acasa, cu produse de pe tarabele pietarilor. Chiar si asa comperciantii spun ca preturile nu au fost marite, dar ca vanzarile sunt in continuare scazute. De pila, urzicile, considerate trufandale in aceasta perioada stau pe tarabe, fara sa atraga atentia cumparatorilor.

Un leu legatura de ridichii, 2 lei cea de ceapa, sau 10 lei pentru un kilogram de spanac. Asa arata oferta pietarilor de la Halele Centrale din Ploiesti. La loc de cinste pe tarabele comerciantilor stau si trufandalele. Urzicile, de exemplu, vandute la pret accesibil, si un preparat consumat in post, nu au atras inca privirile cumparatorilor.

La cateva tarabe distanta Georgeta Matei, venita tocmai din Băleni, Dambovita, este ceva mai optimista. Mama Zarzavaturilor, cum este cunoscuta in randul clientilor are pe masa legume proaspete si pentru a atrage cumparatorii face si oferte. Mai ales ca in post acestea sunt la mare cautare.

Multi ploiesteni prefera sa tina post cu mancaruri gatite acasa. Asa ca au venit in piata sa caute produsele pe care si le-au trecut pe lista.

Preturile produselor difera de la taraba la taraba. Spre exemplu, un kilogram de morcovi costa 5 lei, unul de ceapa 10, in timp ce ardeii kapia sunt vanduti cu 25 lei si dovleceii cu 15 lei. Pentru o legatura de verdeturi cumparatorii scot din buzunar 2 lei pentru o legatura.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor