logo
RNTV Live

Posibilă revoltă în Belarus, condusă de partizani care luptă pentru Ucraina! Ce avertismente face un fost comandant polonez

waldemar
Dumitrache Catalina

Generalul Waldemar Skrzypczak, fostul comandant al Forțelor Terestre Poloneze, speră că succesul contraofensivei ucrainene împotriva Rusiei va duce la o revoltă în Belarus. Declarațiile au fost comentate inclusiv de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

,,Dacă contraofensiva ucraineană va avea succes, belarușii înarmați, care fac parte din potențialul militar al armatei ucrainene, vor merge în Belarus. Sper că acest lucru va declanșa o revoltă acolo”, declară generalul Waldemar Skrzypczak la Polsat News.

Asaltul efectuat în această săptămână asupra clădirilor de servicii din regiunea Belgorod a fost comentat de către fostul comandant al Forțelor Terestre Poloneze.

,,Acest lucru arată că nu toți rușii sunt de acord cu politicile regimului Putin”, adaugă el.

Ce reacție a avut Rusia

Cuvintele generalului polonez au fost comentate de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Rusia va interveni dacă în Belarus va începe o revoltă armată menită să-l răstoarne pe Alexander Lukașenko.

,,Această țară vecină (Belarus) este partenerul nostru, aliat și stat frățesc. Desigur, Federația Rusă are datoria de a asigura securitatea Belarusului, lucru pe care îl vom face în fața unei amenințări atât de evidente”.

Peskov a numit Polonia un stat ,,ostil” față de Rusia, care ,,cade literalmente în isteria rusofobă”.

Polonia ,,de fapt vorbește deschis despre intenția de a interveni direct, în special cu forța, în afacerile interne ale unui stat vecin”, încheie el.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor