logo
RNTV Live

Ponta și Ghiță, audiați într-un dosar în care apare numele lui Tony Blair

ponta dna (3)
Oana Stoica

Fostul premier Victor Ponta este audiat a doua oară în calitate de suspect de către procurorii DNA Ploiești. Surse judiciare susțin că astăzi,Victor Ponta este audiat într-un dosar nou, în care ar fi implicat și deputatul Sebastian Ghiță. Acesta din urmă este așteptat să fie audiat de către procurori, având calitatea de suspect. Alături de cei doi mai este așteptat la DNA Ploiești o a treia persoană, care ar fi îndeplinit rolul de intermediar între cei doi.

Surse DNA vorbesc despre faptul că Victor Ponta ar fi primit 200.000 de euro pentru a nominaliza, în 2012, candidatura unui politician într-un colegiu electoral. Cel mai probabil, politicianul în cauză ar fi Sebastian Ghiță. Victor Ponta este supect pentru folosirea influenței autorității publice pentru primirea de foloase necuvenite, iar Sebastian Ghiță este suspect pentru spălare de bani. Surse apropiate anchetei susțin că Sebastian Ghiță s-ar fi ocupat de aducerea fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair, în România în schimbul candidaturii. Suma necesară acestei operațiuni, aproximativ 200.000 de euro, a fost plimbată prin mai multe firme fantomă și, în final, au ajuns la Tony Blair.

„Nu știu exact toate acuzațiile, totuși, știu că în dosarul acesta este vehiculat numele fostului prim-ministru al Marii Britanii Tony Blair. Vom vedea exact despre ce este vorba”, a declarat Sebastian Ghiță, aflat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor