logo
RNTV Live

Poluarea și braconajul sărăcesc raurile din Prahova. Repopulare masivă/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Poluarea și braconajul sărăcesc raurile din Prahova. Repopulare masivă

1000 de kilograme de caras au ajuns în râurile Teleajen, Prahova și Cricovul Sărat. Popularea cursurilor de apă a fost făcută de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Prahova. Specialiștii în acvacultură spun că râurile sunt tot mai sărace în pește din cauza poluării și a braconajului.

Poluarea și braconajul sărăcesc raurile din Prahova. Repopulare masivă

În ultimii ani, râurile au devenit tot mai sărace în pește. Din acest motiv, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură impune Asociațiilor de Vânătoare și Pescuit să populeze anual cursurile apelor. În Prahova, se populează a două oară în acest an, cursurile principalelor râuri. 1000 de kilograme de caras au fost aduse tocmai de la Călărași, iar transferul peștilor din bazine în râu s-a făcut cu mare atenție.

Pescarii spun că nu prea mai au ce pescui pe râu, așa că popularea este o veste bună pentru pasionați.

Nu doar cormoranii lasă râurile fără pește. Specialiștii în acvacultură vorbeste despre poluare, un factor esențial și care, din păcate este în continuă creștere.

Reprezentanții Asociației Vânătorilor și Pescarilor Prahova vor repeta acțiunea și în primăvară când speră să poată aduce o cantitate mai mare de pește.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor