Liber la distracţie/ sursa foto somesanul.ro

Polițiștii prahoveni, la datorie pe timpul minivacanței. Măsuri preventive pe care toți cetățenii le pot lua

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a luat măsuri pentru ca în următoarele zile să se intensifice activitățile pentru prevenirea faptelor antisociale și a incidentelor grave, având în vedere că pentru mulți români, de astăzi și până luni, începe minivacanța de 1 Iunie și Rusalii.

Efectivele poliției vor fi pregătite în orice moment să intervină în sprijinul cetățenilor, fie că se află într-o situație de urgență ori de risc sau sunt victime ale unei infracțiuni.

În perioada 1-5 iunie a.c., la nivel județului Prahova, în dispozitivele de ordine publică, vor fi mobilizați, zilnic, în medie aproximativ 200 de polițiști.

Aceștia vor avea în atenție cu precădere zonele și traseele unde de obicei în astfel de perioade ale anului ne așteptăm la un flux mai mare de oameni.

Peste 30 de polițiști rutieri vor acționa, zilnic, pe principalele drumuri pentru a asigura fluența traficului și pentru a interveni în sprijinul conducătorilor auto în caz de nevoie.

Zilnic, polițiștii vor acționa în teren pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau substanțelor interzise, urmând a fi folosite aparatele drugtest din dotare pentru prinderea celor care sunt un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Măsuri preventive pe care toți cetățenii le pot lua

Oameniilegii recomandă tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor.

Este recomandat și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova îi sfătuiesc pe părinţi să discute deschis, să-l înveţe pe copil cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, să se asigure că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.

Comportament în vacanță

Când plecaţi în vacanţă, pe litoral, la munte, sau în alte zone turistice:

Nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat, mai ales în zonele aglomerate!

Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Nu-l trimiteţi singur să cumpere ceva!

Învăţaţi-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce singur să-şi caute părinţii!

Dacă s-a pierdut, învăţaţi-l să apeleze la un poliţist, o vânzătoare sau un adult însoţit de un copil.

Învăţaţi-l să spună cuiva în care are încredere dacă se simte speriat sau ameninţat!
Asiguraţi-vă că va spune întotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, îi cer să-l însoţească!

Dacă lipsiți de acasă o perioadă mai lungă, nu postați pe rețelele de socializare locul în care vă aflați, pentru a nu furniza informații hoților din locuințe.

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori, puteţi întâlni şi persoane rău intenționate!

Respectarea acestor reguli minime este importantă pentru a nu crea o stare de temere și pentru a nu îi pune în pericol pe ceilalți cetățeni.

În caz de nevoie, nu ezitați să cereți ajutor sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *