logo
RNTV Live

Polițiștii prahoveni continuă activitățile de prevenție în școli

59ede1cb-56ec-42cf-b73b-4a06a862fe61
Ștefan Petre

În perioada 6-10 martie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o serie de activități informativ-preventive în mai multe unități de învățământ din județ, precum Școlile Gimnaziale din comunele Bucov, Mănești și Ploieștiori, Școala Gimnazială din Vălenii de Munte, Școala Gimnazială „Sfântul Vasile” Ploiești, Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, dar și Liceele Tehnologice din Vălenii de Munte și „Elie Radu” din municipiul Ploiești, la care au participat 650 de elevi.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de proximitate, rutieră și investigații criminale, de cel al Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova, dar și cei ai Agenţiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Temele abordate în cadrul activităților au urmărit conștientizarea și prevenirea situațiilor de bullying, formarea unui comportament responsabil, pe baza cunoașterii legislației cu privire la contravenții și infracțiuni în care sunt implicați minorii, dar și aspecte legate de consumul substanțelor interzise.

În cadrul acțiunilor au fost desfășurate activități ce stau la baza proiectului „Friendship is in your hands” (găsiți aici mai multe detalii), având ca principal scop prevenirea violenței și a bullying-ului în unitățile de învățământ precum și încurajarea elevilor în a menține și promova un climat sigur și sănătos în școală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor