logo
RNTV Live

Polițiștii din Prahova sar în sprijinul copiilor

ijp-prahovaa-organizat-activitati-informativ-preventive-dedicate-prevenirii-disparitiilor-de-minoriplecarilor-voluntare-in-cadrul-a-trei-unitati-scolare_pic_1
Ștefan Petre

Din cauza fenomenului tot mai des întâlnit al plecărilor de acasă și al disparițiilor minorilor, polițiștii prahoveni au întreprins acțiuni de conștientizare a acestei probleme în școli. Mai exact, pe 24 și 25 mai, oamenii legii le-au vorbit elevilor din Școlile Gimnaziale „I.A. Basarabescu” și „Toma Caragiu” din Ploiești și din Liceul „Carol I” din Plopeni.

„Zilele de 24 şi 25 mai a.c., au fost alese de poliţiştii prahoveni pentru a vorbi mai multor elevi prahoveni despre copiii dispăruţi/plecările voluntare.

În acest context, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cei ai Biroului Siguranţă Şcolară, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului Criminalistic au organizat activităţi informativ-preventive dedicate prevenirii dispariţiilor de minori/plecărilor voluntare în cadrul a trei unităţi şcolare, Şcolile Gimnaziale ,,I.A. Basarabescu” şi ,,Toma Caragiu” din Ploieşti, precum şi la Liceul ,,Carol I” din Plopeni, cu aproximativ 250 de elevi.

Prevenirea dispariţiilor de copii reprezintă o prioritate pentru Poliţia Română, sens în care, Proiectul de prevenire al dispariţiilor de copii şi plecărilor voluntare „Plecatul de acasă nu este o soluţie!” nou implementat, urmăreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie şi centrele de protecţie.

Astfel, o relaţie strânsă, cu discuţii deschise între copii şi adulţi, protejează copiii de rău. Este necesară cunoaşterea factorilor ce influenţează decizia minorului de a pleca de acasă şi/sau refuzul întoarcerii la domiciliu, copiii având nevoie de îndrumări în ceea ce priveşte modul de soluţionare al problemelor cu care se confruntă.

Pentru a preveni dispariţiile de minori/plecările voluntare, poliţiştii au transmis copiilor o serie de recomandări şi sfaturi în acest domeniu de referinţă, încurajându-i să aibă o bună comunicare cu părinţii acestora şi să nu acţioneze impulsionaţi de o situaţie inconfortabilă lor. Prin astfel de activităţi, poliţiştii prahoveni doresc să atragă atenţia asupra unor paşi simpli ce sunt la îndemâna fiecăruia dintre noi şi care ne pot ajuta să evităm situaţiile neplăcute.” – IPJ Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor