logo
RNTV Live

Poliția Română avertizează : ”Rețelele de socializare ascund numeroase pericole!”

retele-de-socializare
Oana Stoica

Poliția Română a transmis câteva recomandări utilizatorilor de rețele sociale după ce mai mulți adolescenți au leșinat ținându-și respirația în timp ce participau la un joc.

Este vorba despre controversatul joc ”Balena Albastră”, conceput de un tânăr din Rusia, și care îi determină pe jucători să se sinucidă la finalul jocului.

Poliţia Română le recomandă persoanelor care folosesc reţelele de socializare să nu dea informaţii personale, să nu posteze fotografii proprii, să nu accepte să se întâlnească direct cu necunoscuţi, să nu instaleze programe din surse nesigure şi să anunţe apropiaţii sau să sesizeze poliţiştii dacă persoanele cu care comunică în mediul on-line le ameninţă, le transmit mesaje cu tentă sexuală sau poze cu conţinut pornografic, le îndeamnă să consume alcool şi droguri sau le trimit “provocări” care le-ar putea face rău.

„Fiţi prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învaţaţi ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le şi cunoaşteţi în realitate”, atenţionează Poliţia Română.

„Nu acceptaţi niciodată să vă întâlniţi direct cu o persoană cunoscută pe Internet – oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteţi deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice”, este un alt avertisment transmis de Poliţie.

Sursa : dcnews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor