logo
RNTV Live

Poliția Locală Câmpina și Jandarmeria, reguli clare pentru cei care încalcă legea

Daniel

Noi măsuri împotriva Coronavirus la Câmpina

Primăria Municipiuui Câmpina recomadă în continuare locuitorilor orașului să respecte regulile în contextul răspândirii noului tip de coronavirus. Chiar în aceasta dimineață, inistituția a emis un comunicat de presă în acest sens.

Comunicat de presă Primăria Câmpina

Ţinând cont de necesitatea intensificării eforturilor în vederea limitării răspândirii epidemiei COVID-19, Direcţia Poliţia Locală Câmpina, alături de Poliţia Municipiului Câmpina şi Jandarmeria, recomandă cetăţenilor să aplice în mod responsabil şi să respecte cu stricteţe măsurile stabilite, odată cu instituirea stării de urgenţă, în ordonanţele militare, ordinele miniştrilor şi actele normative conexe.

Atragem atenţia că, în scopul asigurării unui caracter coercitiv adecvat sub aspectul răspunderii contravenţionale în cazul nerespectării sau neaplicării imediate a măsurilor stabilite, prin Ordonanţa de Urgenţă nr.34/31.03.2020 amenzile au fost majorate considerabil. În cazul persoanelor fizice, nivelul minim de 100 lei a fost majorat la 2000 lei, iar maximul sancţiunii stabilite iniţial la valoarea de 5000 lei a fost modificat la 20000 lei. În ceea ce priveşte persoanele juridice, nivelul minim al amenzii a crescut de la 1000 lei la 10000 lei, nivelul maxim fiind de 70000 lei.

Impactul semnificativ al actului sancţionator este susţinut şi de prevederea conform căreia contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator, şi nu jumătate din minimul amenzii prevăzut de actul normativ.

Analizând nivelul uşor descendent al sancţiunilor aplicate (de la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr.3/2020 fiind aplicate 256 sancţiuni), constatăm că cetăţenii se adaptează situaţiei determinate de pericolul răspândirii virusului, acţionând cu responsabilitate şi sprijinind, astfel, eforturile autorităţilor de menţinere a unui climat optim de siguranţă şi sănătate publică.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor