Viaţa unei prahovence s-a schimbat dramatic după ce s-a dus la librărie.Oamenii legii au aflat şi ei acest lucru

sursă foto romaniatv.net
cautam-reporteri-republikanews

Planurile de îmbogăţire, date peste cap

Viaţa unei prahovence s-a schimbat dramatic după ce s-a dus la librărie. Oamenii legii au aflat şi ei acest lucru.

O prahoveancă s-a ales cu dosar penal după ce a acceptat planul propus de către reprezentanții a două societăți comerciale. S-a ajuns uşor la un prejudiciu total la bugetul de stat în cuantum 56.739 lei. Prahoveancă de 40 de ani este bănuită de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată

just insolv sprl

Potrivit IJP Prahova, femeia ar fi înmânat reprezentanţilor a două societăţi facturi în alb și facturi completate cu datele de identificare ale unei societăți. Primea în schimb diferite sume de bani. Toate aceste facturi reprezentau achiziții fictive de materiale de construcții. Ar fi fost emise fără știrea administratorului firmei sau a altui reprezentant al acesteia.

În activitatea infracțională, femeia s-ar fi folosit de un facturier achiziționat personal de la o librărie. Pentru această activitate ar fi fost remunerată de administratorii celor două societăți, cu diferite sume de bani cuprinse între 50-150 lei, de fiecare dată când se întâlnea cu ei pentru a le înmâna respectivele documente. Femeia ar fi completat în fals mai multe facturi și chitanțe atestând relații comerciale fictive între o societate și ceilalți doi agenți economici, pe care reprezentanții acestora din urmă le-ar fi înregistrat în evidențele contabile.

Acest mod de derulare a relațiilor comerciale prin înregistrări în evidența contabilă de cheltuieli fictive în valoare de 223.994 lei a condus la sustragerea de la constituirea, declararea și plata în contul bugetului de stat a obligațiilor fiscale datorate, respectiv taxa pe valoarea adaugată și impozit pe profit, producând un prejudiciu total bugetului de stat în cuantum 56.739 lei.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de sesizare a instanței competente să soluționeze cauza, potrivit IJP Prahova.

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/video-cu-masina-pe-contrasens-in-sensul-giratoriu-de-la-paulesti/

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/mare-blestem-a-cazut-pe-capul-lor-este-fara-dezlegare-se-intampla-acum-in-prahova/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here