logo
RNTV Live

Poduri rutiere vechi din Prahova, reabilitate/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Poduri rutiere vechi din Prahova, reabilitate

Consiliul Județean Prahova a demarat procedurile necesare pentru reabilitarea a cinci dintre cele opt poduri rutiere vechi care au fost expertizate tehnic şi etichetate ca un risc pentru circulaţie. Potrivit vicepreședintelui Cristian Apostol, în prezent executivul județean analizează și situația celorlalte poduri în privința cărora se impun lucrări de reabilitare.

Poduri rutiere vechi din Prahova, reabilitate

Conducerea executivului județean a demarat procedurile necesare pentru reabilitarea a cinci dintre cele opt poduri rutiere din județul Prahova. Acestea au fost expertizate tehnic şi etichetate ca un risc pentru circulaţie. Potrivit vicepreședintelui Cristian Apostol, la sfârșitul lunii iulie, lucrările la podul de la Bertea vor fi finalizate.

Pe masa conducerii CJ Prahova figurează o listă cu 40 de poduri și podețe dintre care au fost identificate opt puncte cu probleme. Trebuie să se intervină cât mai rapid.

Primele discuţii publice despre acest subiect au apărut în ianuarie 2021. Atunci, reprezentanţii CJ Prahova au anunţat că unele poduri fie au fost expertizate tehnic şi etichetate ca un risc pentru circulaţie. Altele nu aveau probleme vizibile, dar expertizele expirate. Drept urmare au  fost efectuate noi expertize. Acestea au fost efectuate de echipe compuse din angajaţi ai Direcţiei Tehnice şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii. Pe baza acestor noi verificări, s-au luat măsuri de restricţionare a circulaţiei în zonele cu probleme.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor