logo
RNTV Live

Ploieştenii, invitaţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Va avea loc şi aprinderea iluminatului festiv de sărbători

galerie-foto-1-decembrie-ziua-nationala-a-romaniei-18436484
Mihai Constantinescu

Ziua Naţională a României , la Ploieşti

Ploieştenii, invitaţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Va avea loc şi aprinderea iluminatului festiv de sărbători

De 1 decembrie va fi sărbătoare mare la Ploieşti. Cetăţenii sunt invitaţi  să participe la acțiunile organizat cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie 2019.

Începând cu ora 09.30, se va derula ceremonialul de instalare a Gărzii, la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul” și ulterior cel de realizare a dispozitivului.

Sosirea persoanelor oficiale (oficialități locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă și retragere) va avea loc începând cu ora 11.00, când se va intona Imnul de Stat al României și se va desfășura ceremonialul salutului drapelului de luptă.

Ulterior, se va oficia o ceremonie religioasă, urmată de alocuțiuni ale oficialităților locale.

Acțiunea va continua cu  depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul”.

Cei prezenți la eveniment se vor putea bucura de tradiționala paradă militară, când trupele însoțite de tehnica militară vor defila, conform planului stabilit de Garnizoana Ploiești.

În programul dedicat celebrării Zilei Naționale a României va fi inclusă și festivitatea de premiere a  proiectului educațional “CAUTĂ EROII LA TINE ACASĂ”, prilej cu care primarul municipiului Ploiești,Adrian Florin Dobre, va acorda premiile municipalității câștigătorilor concursului.

Acțiunea de oferire a porțiilor tradiționale cu fasole și cârnați se va desfășura în parcul Mihai Viteazul.

Pe timpul manifestărilor, circulația rutieră va fi oprită pe tronsonul strada Take Ionescu – Parcul Mihai Viteazul (sensul giratoriu) , în ziua de 30 noiembrie 2019, în intervalul orar 09.00-11.00 pentru repetițiile necesare desfășurării paradei militare, iar duminică, 1 decembrie 2019, traficul rutier se va opri, pe tronsonul amintit,  între orele 10.00-13.30.

În seara Zilei Naționale, de la ora 18.00, ploieștenii vor  putea admira un moment inedit, respectiv o ceremonie militară  de retragere cu torțe, care se va desfășura de la esplanada Palatului Administrativ spre Bulevardul Republicii, până spre zona monumentului domnitorului “Mihai Viteazul”.

Copiii, părinții și bunicii sunt invitaţi şi la aprinderea iluminatului festiv de sărbători Evenimentul va avea loc la ora 18.15, la bradul de Crăciun al municipalității, în fața Palatului Administrativ.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor