logo
RNTV Live

Ploieștiul riscă să rămână pe harta orașelor care poluează apele. “S-a inecat la mal”!/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Ploieștiul riscă să rămână pe harta orașelor care poluează apele. “S-a inecat la mal”!

Expertiza tehnică a lucrărilor proiectate, executate și rămase de executat în cadrul proiectului privind modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate nu a putut fi finalizată la timp. Cu alte cuvinte, societatea care se ocupă de această expertiză a solicitat municipalităţii prelungirea duratei cu 45 de zile  în care să prezinte stadiul real al lucrărilor de la stația de epurare. Finalizarea acestui obiectiv de investiții este extrem de importantă. În caz contrar, Ploieștiul va rămâne pe harta orașelor care poluează apele. Acest lucru ar duce la noi amenzi uriașe pe care municipalitatea trebuie să le plătească.

Ploieștiul riscă să rămână pe harta orașelor care poluează apele

Mult așteptata expertizarea tehnică a noii stații de epurare a municipiului rămasă nefinalizată, la un grad de execuție de circa 80% nu a putut fi finalizată la timp.

Potrivit directorului RASP Ploiești, experții au cerut prelungirea termenului în care să prezinte un raport în ceea ce privește stadiul real al lucrărilor  cu încă 45 zile.

Stația care ar fi trebuit să preia apele uzate din Ploiești încă din anul 2015 se află chiar în apropierea stației de epurare vechi. Aceasta nu mai are capacitatea de a prelua apele reziduale provenite dintr-un oraș în care rețeaua de canalizare s-a extins sistematic de la mijlocul secolului trecut încoace.

Teoretic, acum, noua stația de epurare ar trebui pusă în funcțiune până în anul 2023. În caz contrar Primăria Ploiești ar intra în procedura de infrigement. Evident, procedura vine la pachet cu amenzi uriașe.

Drept urmare, municipalitatea va avea un răspuns concret cu privire la stadiul lucrărilor de la stația de epurarea abia la jumătatea lunii iunie.  Acum rămâne de văzut dacă după acea dată executivul va găsi fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la timp astfel încât Ploieștiul să dispară de pe harta orașelor care poluează apele și care riscă să intre în procedura de infrigement.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor