logo
RNTV Live

Ploieştiul, lăudat la Constanţa pentru reuşita de pe plan mondial

Ploieştiul, primul oraş din lume cu „fabrică de gaz”. Lăudat la Constanţa 
Mihai Constantinescu

Ploieştiul, primul oraş din lume cu „fabrică de gaz”. Lăudat la Constanţa

Ploieştiul va fi lăudat la Constanţa pentru reuşita de pe plan mondial de acum 160 de ani. Atunci a devenit primul oraş din lume care a avut o rafinărie de petrol, graţie fraților Mehedințeanu.

În luna martie 2017, în sala Senatului Universității Petrol-Gaze din Ploiești, a avut loc o ședință de constituire a unui comitet de lucru, pentru stabilirea unui ciclu de manifestări sub denumirea: “Prahova – 2017, Capitală mondială a petrolului. Manifestările au avut drept scop marcarea celor 160 de ani de la înfiinţarea primei rafinării din lume.

Programul manifestărilor dedicate marelui eveniment

În luna aprilie,  la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, a avut loc prima manifestare. Momentul a fost marcat prin dezvelirea unei plăci aniversare. În mai a avut loc la București, evocarea primului oraș din lume, iluminat cu petrol lampant prahovean. Urmează acum la Constanţa evocarea primului export de benzină.

Luna următoare,  la Telega, va avea loc o lansare de carte. În august este programată evocarea înființării primei Școli de maiștri-sondori, care va avea loc la Câmpina. În prima lună de toamnă , la Palatul Culturii Ploiești va avea loc aniversarea a 160 de ani de la înființarea primei rafinării de petrol din lume.

Ce se întâmplă la Constanţa

Aniversarea celor 160 de ani de industrie petrolieră în România va fi punctată şi la Constanţa. Aici se va marca evenimentul – „Prahova, 2017 – Capitală Mondială a Petrolului”. Momentul se va desfăşurat în cadrul programului național „România 100”şi va avea loc pe 29 iunie, începând cu ora 12:00, la Hotel Ibis Constanța.
Cu acestă ocazie va avea loc decernarea de medalii și diplome omagiale. Evenimentul se va încheia cu dezvelirea plăcii aniversare la statuia lui Anghel Saligny la ora 14:30.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor