logo
RNTV Live

Ploieștiul ar putea să nu fie inclus în ADI Mobilitate Prahova/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Ploieștiul ar putea să nu fie inclus în ADI Mobilitate Prahova

Discuțiile pe tema înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Mobilitate Prahova par interminabile. Totodată, punctele de vedere ale autoritățile locale sunt diferite, ceea ce a creat tensiuni între Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova. Mai nou, potrivit vicepreședintelui CJ, Cristian Apostol,  se ia în calcul ca Ploieștiul să nu fie inclus în ADI Mobilitate Prahova, atâta timp cât răspunsul municipalități întârzie să apară.

Ploieștiul ar putea să nu fie inclus în ADI Mobilitate Prahova

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, susține că nu este exclus ca Ploieștiul să nu fie inclus în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Mobilitate Prahova.  Anunțul liderului executivului județean vine în contextul în care Consiliul Local Ploiești a amânat decizia cu privire la intrarea  municipiului în cadrul acestei asocieri care să deservească transportului metropolitan.

Potrivit vicepreședintelui Cristian Apostol,  în cazul în care Ploieștiul nu va intra în ADI Mobilitate, legea va permite transportatorului care va deservi în zona metropolitană să poată să aibă stații cel puțin la intrarea în municipiul reședință de județ.

 Până în prezent, statutul ADI Mobilitate Prahova propus de Consiliul Județean Prahova a fost votat de consiliile locale din toate localitățile incluse în această așa zisă zonă metropolitană , mai puțin de legislativul ploieștean. Înfiinţarea acestei asociaţii va permite, printre altele, şi cumpărarea din fonduri europene a unor mijloace moderne şi ecologice de transport în comun, în cadrul Planului de Tranziţie Justă

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor