logo
RNTV Live

Ploieşti: Şedinţă de consiliul local s-a tranformat în circ: ţipete, înjurături şi tensiune

măsuri
Mihai Constantinescu

Ploieşti: Şedinţă de consiliul local s-a tranformat în circ: ţipete, înjurături şi tensiune

Consilierii locali ploieşteni s-au întâlnit astăzi în cadrul unei sedinţe ordinare de CL. Aceştia au avut de decis, printre altele,  şi dacă aprobă ajustarea preţului de producere-transport a energiei termice destinată SACET, livrată de către operatorul Veolia Energie Prahova SRL, în municipiul Ploieşti

Spiritele s-a încins de până să înceapă şedinţa din cauza întârzierii. Consilierii s-au arătat nemulţumiţi şi au început să vocifereze şi chiar să ameninţe că vor părăsi sala de şedinte.

Şedinţa ar fi trebui să înceapă la ora 12.00.A început, cu chiu ci vai , la ora 12.40, la lucrării fiind prezenţi toţi consilierii. La sedinţă a participat şi preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, sărbătoritul zilei Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, dar şi mai mulţi ploieşteni.

Şedinţa s-a transformat într-un scandal monstru, cu acuze foarte grave, injurii şi ţipete.  Mărul discordiei a fost, din nou , spitalul municipal, mult aşteptat în Ploieşti, despre care s-a spus în timpul şedinţei că nu s-a vrut să fie construit. De aici până la scandal a fost un pas.

Oamenii prezenţi la şedinţă au concluzionat că astfel,  nu se vrea să se ajungă la proiectul care privea ajustarea  preţului gigacaloriei.

În timpul şedinţei, preşedintele CJ Prahova  a explicat că în acest moment există pericolul ca în trei luni de zile ploieştenii pot rămâne fără apă caldă, pentru că în lipsa unor soluţii viabile, compania Veolia nu va mai putea asigura acest serviciu, din cauza pierderilor importante pe care le suportă lună de lună.

Acesta a venit cu două soluţii. Prima dintre ele a fost cea a subvenţionării , iar a doua variantă a fost cea de predare a CET  cu toate pierderile către primăriei

Peste 54.000 de apartamente ar putea fi afectate de lipsa apei calde şi căldură

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei. Respectiv, ANRE a avizat ajustarea prețului pentru energia termică destinată Municipiului Ploiești și livrată de societatea Veolia Energie Prahova SRL. Conform acestui document, ANRE a avizat prețul de 237,35 lei/gcal, fără TVA, față de 186 lei/gcal cât este în prezent.

VOM REVENI

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor