logo
RNTV Live

Ploiești: Propunere de majorare a taxei speciale pentru salubritate

sursa foto 9 AM
Dumitrescu Vlad

Ploiești: Propunere de majorare a taxei speciale pentru salubritate

Consiliul Loca Ploiești va dezbate joi, în cadrul unei ședințe ordinare, un proiect de de hotărâre care vizează majorarea taxei speciale pentru salubritate .

În cazul în care aleșii locali vor da aproba proiectul, taxa specială de salubrizare în Ploiești va crește la 19,73 lei/persoană/lună pentru ploieștenii fără contract.

Actul legislativ prevede actualizarea taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici (persoane fizice) fără contract, dar și pentru cei care nu sunt declarați în contractele încheiate cu operatorul de salubritate. Valoarea propusă este de 19,73 lei/persoană/lună. Proiectul s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Ploiești.

Pentru utilizatorii noncasnici (persoane juridice) fără contract propunerea vizează actualizarea taxei speciale de salubritate la valoarea de 872,46 lei/lună.

Conform notei de fundamentare atașate la proiect, la nivelul municipiului Ploiești există aproximativ 50.000 de gospodării în cadrul cărora figurează contribuabili care nu sunt declarați în contractele încheiate cu operatorul de salubritate, și aproximativ 4.000 de gospodării pentru care nu s-au încheiat contracte de salubritate.

Totodată, la nivelul municipiului figurează aproximativ 400 de persoane juridice pentru care nu au fost încheiate contracte de salubritate.

CITEȘTE ȘI:

Secţia Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, sufocată de numărul mare de pacienţi/ VIDEO

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi pagina de Facebook republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor