logo
RNTV Live

Ploieşti: Masca la control! Oamenii legii au făcut verificări drastice

verificări
Mihai Constantinescu

Ploieşti: Masca la control! Oamenii legii au făcut verificări drastice

Masca la control! În această dimineață, 22 de polițiști au acționat în Ploiești, pentru reducerea riscului rutier urmărind, totodată, respectarea utilizării de către pasageri a mijloacelor de protecție individuală. Cu această ocazie au fost verificate 138 de autovehicule și legitimate 147 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.200 de lei. 9 dintre acestea au fost pentru abateri de la prevederile Legii nr. 55/2020, respectiv obligația de a purta masca de protecție în mijloacele de transport în comun.

În urma acţiunilor desfăşurate a fost reținut un permis de conducere, trei certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.

Exemple:

  • În această dimineață, polițiștii au identificat, într-un autoturism care efectua transport de persoane în regim taxi, un bărbat care nu respecta obligația de a purta masca de protecție, motiv pentru care a fost sancționat.
  • Un alt bărbat, care se deplasa la volanul unui autoturism, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare regulamentară a străzii, fiind sancționat contravențional, totodată, fiindu-i reținut permisul de conducere.

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni, fapt pentru care recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice și să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor