logo
RNTV Live

Ploieştenii, invitaţi la cel mai frumos eveniment automobilistic al primăverii

trofeul ploiesti sursă foto Ziarul incomod
Theo Tănăsescu

Ploieştenii, invitaţi la cel mai frumos eveniment automobilistic al primăverii. Acesta se va desfășura pe Bulevardul Independenței, în weekend-ul 14-15 mai .

Ploieștiul dă startul sezonului competițional 2022 în Campionatul Național de Super Slalom (CNSS) și în Campionatul Național de Îndemânare Auto (CNIA), evenimentul ”Trofeul Ploiești 1” urmând să se desfășoare în perioada 14-15 mai, pe Bulevardul Independenței, sub autoritatea Federației Române de Automobilism (FRAS).

Orașul nostru revine pe harta motorsportului românesc odată cu debutul Campionatului Național de Super Slalom (CNSS) și a Campionatului Național de Îndemânare Auto (CNIA). Evenimentul este organizat de GT Auto Club Sportiv.

Ploieştenii, invitaţi la cel mai frumos eveniment automobilistic al primăverii

În ultimul deceniu, Asociația GT Auto Club Sportiv a mai organizat cu succes campionate de îndemânare auto în diverse centre comerciale din zona limitrofă a Ploieștiului, dar de această dată propune un regal automobilistic chiar în zona de promenadă a orașului, având sprijinul și implicarea Primăriei Municipiului Ploiești.

Evenimentul este structurat în două zile. Sâmbătă, 14 mai sunt programate antrenamentele libere, în intervalul orar 12.00 – 20.00. Duminică, 15 mai, de la ora 10.00, va avea loc antrenamentul cronometrat, urmat de cele două manșe de concurs și festivitatea de premiere (în jurul orei 19.30).

Manșele de concurs, transmise live pe Facebook

Ambele campionate au la bază îndemânarea auto, cu următoarele precizări:

CNSS: Participă piloții experimentați, cei cu vechime în îndemânare auto, viteză în coastă, circuit sau raliuri, care vor garanta publicului prezent un spectacol de zile mari prin abordările traseelor de slalom. Lor li se vor adăuga juniorii, cu vârste între 14 și 18 ani, participările feminine și seniorii de peste 65 de ani.    

CNIA: Participă piloții debutanți, cei care fac primii pași în motorsport, aceștia având șansa de a învăța elementele de bază în îndemânarea auto, atât de necesare pentru a le dezvolta abilitățile specifice acestui gen de competiție. După trei ani competiționali, în funcție de aspirațiile și talentul fiecăruia, sportivii pot promova în CNSS sau în campionate de viteză în coastă, circuit sau raliuri.                    

Manșele de concurs programate duminică, 15 mai, vor fi transmise live pe pagina de Facebook a FRAS (https://ro-ro.facebook.com/FRAS.RO/).

Organizatorii roagă publicul prezent să asiste la eveniment din zonele special amenajate pentru spectatori și să respecte indicațiile forțelor de ordine privind siguranța deplasării pe lângă circuitul special amenajat pe Bulevardul Independenței (rondul 1 – parcul de service și rondul 2 – zona start).

Câștigătorii competiției vor fi răsplătiți cu diplome, cupe și premii, iar piloții participanți vor beneficia de service de roți gratuit

Menționăm că, următoarea etapă din cadrul CNSS și CNIA, ”Trofeul Ploiești 2”, se va desfășura tot la Ploiești, în perioada 4-5 iunie a.c., și tot pe Bulevardul Independenței.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor