MAE atenționează romanii care merg sau sunt în Grecia. Pericol pană sambătă

Furtuni în grecia
Mihai Constantinescu

MAE atenționează romanii care merg sau sunt în Grecia. Pericol pană sambătă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie al Greciei (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme. Acestea se pot înregistra în perioada 24-27 august 2022.

MAE atenționează romanii care merg sau sunt în Grecia. Pericol pană sambătă

Fenomenele meteorologice (precipitații abundente, căderi de grindină, vijelii, descărcări electrice) vor putea atinge intensitatea maximă în intervalul 24-25 august 2022, după cum urmează:

Miercuri, 24 august: pot fi afectate partea continentală a R. Elene (inclusiv zona Halkidiki), respectiv insulele din Marea Egee, insula Evia și insulele Sporade (cu excepția arhipelagului Dodecanez);

Joi, 25 august: în prima parte a zilei se vor putea înregistra precipitații abundente, furtuni puternice și căderi de grindină în estul și în centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Sterea, insulele Sporade, insula Evia și cele din nord-estul Mării Egee, aria acestor manifestări cuprinzând ulterior întreaga parte continentală a Greciei și insula Creta;

Vineri, 26 august: se preconizează că fenomenele meteo extreme vor continua în toate zonele mai sus menționate. Urmează să slăbească progresiv în intensitate începând cu ziua de sâmbătă, 27 august 2022.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară. O pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă. Acesta este+306978996222. Pot apela și numărul Consulatului General al României de la Salonic. Acesta este +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro. Reamintește cetățenilor români care călătoresc în străinătatecă au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs). Acesta oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor