Ploieşteanul care în 2014 a mers pe jos până la Bruxelles pentru a trasmite Parlamentului European mesajul românilor, prezent încă la fiecare protest

Bruxelles Alexandru Popescu, ploieşteanul care în 2014 a uimit toată România/ sursă foto epochtimes-romanians.com

Alexandru Popescu, ploieşteanul care în 2014 a uimit toată România

Ploieşteanul care în 2014 a mers pe jos până la Bruxelles pentru a trasmite Parlamentului European mesajul românilor, prezent încă la fiecare protest al românilor. Este vorba despre Alexandru Popescu. Activistul anti fracturare hidraulică şi anti minerit cu cianuri a făcut un gest pe care nu mulţi l-ar face. A parcurs 3000 de km pe jos, de la Ploieşti până la Bruxelles, pentru a transmite Parlamentului European un mesaj. Şi anume că ROMÂNII NU VOR CIANURĂ ŞI GAZE DE ŞIST.

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/alarmant-la-fiecare-ora/

Prin călătoria sa, ploieşteanul a vrut să conştientizeze societatea civilă din ţările pe care le-a străbătut cu privire la nocivitatea fracturării hidraulice şi a unor proiecte precum exploatările de la Roşia Montană. A străbătut pe jos România, Ungaria, Austria, Cehia, Germania, Franţa şi Belgia.

Au trecut 4 ani de la călătoria simbol făcută de ploieştean, astăzi, într-o postae pe facebook, acesta a spus că românii sunt nevoişi să protesteze din nou.

Pe 30 august 2014, de Sf. Alexandru, plecam din Ploiești, 3000km pe jos, până la Bruxelles pentru a transmite Parlamentului European mesajul: Românii nu vor cianură și gaze de șist. Astăzi, 30 august 2017, după o perioadă de acalmie, suntem nevoiți să protestăm din nou, a spus Alexandru Popescu pe pagina sa de Facebook

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here