logo
RNTV Live

Ideea genială a unui prahovean pentru ca vinurile autentice romanești să ajunga pe rafturile marilor magazine/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Ideea genială a unui prahovean pentru ca vinurile autentice romanești să ajunga pe rafturile marilor magazine

Vinurile din zona Dealu Mare sunt cunoscute nu doar în țară, ci și străinătate. Din păcate, micii producători din Urlați, Ceptura sau Tohani reușesc cu greu să își vândă producția. Un tânăr viticultor din Urlați a găsit soluția pentru a-i ajuta. A înființat o asociație care își propune să îi sprijine, atât în privința achiziției de materii prime conexe, dar și pentru a putea, sub un singur brand, să vândă vinuri de calitate în marile lanțuri de magazine.

Ideea genială a unui prahovean pentru ca vinurile autentice romanești să ajunga pe rafturile marilor magazine

Situate pe Paralela 45, în condiţii similare ca în regiunile Bordeaux sau Toscana, podgoriile din zona  Dealu Mare, întinse pe zeci de kilometri din Prahova şi Buzău îşi merită pe bună dreptate denumirea de „Patria Vinurilor“. Licorile aurii şi rubinii produse aici sunt premiate în fiecare an la concursurile de profil din întreaga lume. Din păcate, micii producători din zonă nu reușesc să vândă toată producția. Costin Bolgiu, viticultor în Urlați, a înființat o asociație care vine în sprijinul acestora.

Tânărul întreprinzător s-a gândit la toate aspectele. A creat un brand sub care va îmbutelia vinurile din zona Urlați și Dealu Mare, acestea urmând să ajungă pe rafturile marilor magazine din România.

Pe lângă linia de îmbuteliere a vinurilor, Costin Bolgiu s-a gândit să înființeze și o secție de producere a unui tip de oțet de calitate. Și asta pentru ca toată producția micilor fermieri să fie valorificată.

Cu o istorie şi o tradiţie viticolă bogată, care îşi întinde originile până în vremea dacilor, Podgoria Dealul Mare întruneşte unele dintre cele mai bune condiţii pentru culturile soiurilor destinate vinurilor roşii. Vinurile produse în această zonă sunt unice.. Strugurii se bucură de soare, în medie, cu 14 zile în plus pe an faţă de alte zone ale ţării.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor