logo
RNTV Live

Platformă de monitorizare a calităţii aerului în Ploieşti/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Platformă de monitorizare a calităţii aerului în Ploieşti

Primăria Ploieşti a lansat oficial o platformă de monitorizare a calităţii aerului, în urma instalării a 16 microstaţii. Acestea verifică 12 indicatori, printre care benzen, pulberi în suspensie sau monoxid de carbon.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că informaţiile pot fi accesate în timp real. Acest lucru se face utilizând pagina de internet a Primăriei Ploiești. Acestea pot fi urmărite şi de către autorităţile de mediu competente. Noul sistem cuprinde 16 microstaţii, răspândite în mai multe zone din localitate, în contextul în care reţeaua naţională de monitorizare a calităţii aerului  gestionată de APM include doar 5 staţii pe raza municipiului.

Beneficiile sistemului

Sistemul informatic va înregistra și stoca datele, va permite crearea bazei de date analitice, crearea de rapoarte specifice pentru fiecare indicator și/sau cumulat pentru fiecare microstație, în regim continuu. Prezentarea rezultatelor se va realiza tabelar și grafic, urmând ca valorile înregistrate de senzori să fie stocate pentru a se putea genera rapoarte de analiză pentru diferite perioade de timp, în funcție de selecția utilizatorului.
Primarului Andrei Volosevici a ținut să sublinieze faptul că microstațiile de monitorizare a calității aerului aflate în patrimoniul municipalității vor veni în sprijinul autorităților competente, care pot lua măsuri atunci când vorbim de poluare.

Microstațiile de monitorizare a calității aerului sunt amplasate la următoarele unități de învățământ: Școala H.M. Berthelot, Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești, Școala Gimnazială Anton Pann, Grădinița cu program normal nr.8, Școala Gimnazială Sf. Vineri, Liceul Tehnologic Energetic Elie Radu, Liceul Tehnologic Anghel Saligny, Școala Gimnazială I.A. Bassarabescu, Grădinița cu program normal Cheița de Aur, Colegiul Național Regina Maria, Școala Gimnazială Ioan Grigorescu, Liceul Tehnologic 1 Mai, Școala Gimnazială nr.19 și Școala Primară Mitică Apostol. De asemenea, microstații de monitorizare a aerului au fost amplasate la sediul Primăriei Municipiului Ploiești, precum și la Cantina Socială.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/noi-mari-investitii-in…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor