Plantări de copaci în locul fostei gropi de gunoi a Ploieştiului

cautam-reporteri-republikanews

Plantări de copaci în locul fostei gropi de gunoi a Ploieştiului.

Primăria Municipiului Ploiești și un partenere privata dat startul unei activitate de împădurire a terenului, unde era amplasată fosta groapă de gunoi a orașului nostru.

Activitatea se derulează in cadrul campaniei ecologice inițiate de către municipalitatea ploieșteană “Plantează un copac! Adoptă un copac!”, prin care se dorește plantarea a peste 1000 de arbori pe suprafața administrativ-teritorială a Ploieștiului. 

Împădurirea terenurilor și îngrijirea pădurilor au un rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon, în reducerea eroziunii solului, creșterea retenției apei în sol, precum şi în conservarea speciilor de floră şi faună.

“Efortul nostru comun, de a aplica o strategie locală, coerentă și sustenabilă, împotriva poluării, prinde contur. Acțiunea de împădurire a acestui teren are menirea concretă de a îmbogăți ecosistemul local, de a diminua emisiile de gaze cu efect de seră și de a crea o perdea forestieră benefică orașului nostru.

Arborii și pădurile sunt instrumente la îndemâna fiecăruia de a combate efectele nocive ale poluării și schimbările climatice. Voi susține întotdeauna proiectele ecologice care aduc un echilibru și un plus de confort în viața noastră de zi cu zi” a precizat, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici.

Vezi şi https://republikanews.ro/beti-la-volan/#

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here