logo
RNTV Live

Mai multe pietre funerare din cimitirul evreiesc, distruse de specimene neidentificate

pietre funerare vandalizate
Mihai Constantinescu

Mai multe pietre funerare din cimitirul evreiesc, distruse de specimene neidentificate. Este vorba despre aproape 20 de pietre funerare care au fost distruse în acest week-end de persoane încă neidentificate..

Într-un comunicat de presă, primăria Ploieşti şi-a exprimat dezacordul total faţă de cele întâmplate.

Redăm mai jos comunicatul de presă.

Reprezentanții Primăriei Ploiești au aflat cu indignare despre incidentele care au avut loc în incinta Cimitirului Evreiesc din localitate.

Primăria Ploiești condamnă cu fermitate astfel de acte și îi asigură pe toți membrii comunității evreiești din Ploiești, cu care administrația are o lungă tradiție a relațiilor de excelență, de întregul sprijin moral și, totodată, de susținere pentru remedierea situației.

De asemenea, ne exprimăm speranța că organele abilitate vor clarifica circumstanțele în care acest incident regretabil a fost posibil.

Luni dimineață, echipele S.G.U. vor evalua zona vandalizată, astfel încât să putem demara, în cel mai scurt timp, lucrările pentru remedierea pagubelor”.

” Ploieștiul a avut întotdeauna o relație excelentă cu reprezentanții comunității evreiești. Suntem alături de ei și în astfel de momente. Ploieștiul rămâne un oraș deschis tuturor cetățenilor săi, alături de care construim, în fiecare zi, un viitor mai bun. Doar împreună putem face ceva care să reziste în timp. Condamnăm astfel de acte, care țin de negura istoriei. Sunt convins că organele abilitate își vor face datoria și vinovații vor fi aduși în fața justiției”, a declarat Andrei Volosevici, primarul Municipiului Ploiești.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-persoana-a-decedat-in-urma…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/izvor-cu-apa-pura-ce-nu-seaca-niciodata-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor