logo
RNTV Live

Pieţele din oraş se vor închide dacă ploieştenii vor mai face asta des

piata halelor centrale 1
rnews

Pieţele din oraş se vor închide dacă ploieştenii vor mai face asta des

Primarul Ploieştiului are în vedere închiderea pieţelor din oraş, dacă ploieştenii nu înţeleg să îşi facă cumpărăturile mai rar şi să respecte măsurile împotriva răspândirii COVID-19.

Edilul a mers mai multe zile la Halele Centrale din Ploieşti şi a găsit la orele prânzului, atunci când pensionarii ies să îşi facă cumpărăturile, o mare aglomeraţie.

Sâmbătă, primarul, alături de conducerea SC Hale şi Pieţe şi conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a făcut o vizită în hale pentru a stabili nişte măsuri mai puţin categorice, dar care să conducă la protejarea oamenilor.

Directorul SC Hale şi Pieţe susţine că personalul abilitat în acest sens anunţă frecvent atât cumpărătorii, cât şi comercianţii că trebuie să îşi ia măsuri de protecţie, dar se plâng de faptul că, cei mai mulţi dintre cei cu care vorbesc, sunt recalcitranţi.

Pentru că a constatat că măsura distanţării sociale de minim 1,5 m nu este respectată, primarul s-a gândit la folosirea unor culoare de acces în Halele Centrale prin care oamenii să fie dirijaţi de către personalul Halelor în aşa fel încât să se păstreze această distanţă.

Dacă nici aceste măsuri nu vor fi eficiente, primarul Dobre se gândeşte la închiderea pieţelor.

Comercianţii au înţeles că trebuie să se protejeze cu mască şi mănuşi, dar susţin că ar fi mai bine dacă pensionarii, principalii lor clienţi, ar avea mai multe ore la dispoziţie pentru a face piaţa.

Pentru că ordonanţele militare nu specifică faptul că produsele alimentare de bază trebuie cumpărate din apropierea locuinţei, pentru mulţi dintre pensionarii ploieşteni cel mai bun loc de unde fac cumpărături rămân tot Halele Centrale. În această situaţie distanţarea socială aici nu poate fi realizată sub nicio formă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/atentie-nu-deschideti-astfel-de-e-mailuri/?fbclid=IwAR05e37yC-4yHZHWFL-aUH033SHUZFMbQ-T5CqKkgB3_3GEwUI8TDvmreG0

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor