logo
RNTV Live

Petrolul, una manita!

main blejoi
Cristian Anghelescu

Considerat, pe bună dreptate, derbiul acestei serii, meciul dintre Petrolul și CS Blejoi s-a ridicat de destule multe ori la această titulatură, componenții ambelor echipe făcând risipă de energie și demonstrând că și la acest nivel se joacă frumos, cu patimă.

Peste 5000 de suporteri au înțeles că pot contribui la frumusețea spectacolului sportiv și au luat cu asalt casele de bilete chiar înaintea orei de start, meciul având, astfel, o amânare de 10 minute!

buna 2Lovitura de începere a fost dată de Petrică Butufei, unul dintre fotbaliștii iubiți ai Petrolului dintotdeauna, iar prima jumătate de oră a arătat o echipă gazdă decisă să înscrie cât mai repede și să ia astfel o opțiune majoră pentru victorie. Numai că pripeala sau indecizia lui Vintilă (6) și D. Gheorghe (27) ori cadrarea greșită a loviturii de cap pentru Prunescu (29) au lăsat tabela nemișcată.

“Lupii” au reușit să deschidă scorul cu patru minute înainte de finalul primului mitan, VINTILĂ făcându-i șah mat pe Filip și Stanca înainte de a-l executa cu sânge rece pe agilul A. Gheorghe: 1-0!

Repriza secundă a debutat cu golul lui D. GHEORGHE (53), atacantul făcând o fază de toată frumusețea care a inclus o pasă superbă pentru Nini Popescu – care singur cu portarul a șutat… în el! – iar balonul ajuns la autorul golului care l-a executat pe portarul ghinionist: 2-0!

Blejoienii au încercat să revină dar disciplina tactică din defensiva Petrolului a zădărnicit firavele acțiuni ofensive. În fond, pentru acest moment echipa condusă de Răzvan Vlad a arătat frumoase valențe pentru acest eșalon iar ideea de a cocheta, peste un an-doi, cu eșalonul trei ar putea fi una viabilă!

Golul trei a picat în minutul 75, atunci când PĂUN a beneficiat de mingea revenită din bara de sus la reluarea din 6 metri a lui Vintilă, mijlocașul de travaliu șutând fără speranțe: 3-0! Iar un minut mai târziu, prinzând un culoar favorabil, Cl. TUDOR a avansat spre gol dar a fost faultat clar în careu de către Filip, penaltiul fiind transformat cu precizie tot de el: 4-0!

Ultimul gol a fost marcat de noul intrat I. DUMITRESCU, la capătul unei acțiuni de toată fumusețea!

  • bunaÎn pauza meciului, Robert, unul dintre cei mai pătimași suporteri ai Petrolului, a primit din partea familiei dar și a clubului “lupilor” o frumoasă bicicletă. Gestul a venit la cinci ani după ce copilul a suferit o complicată intervenție chirurgicală, cadoul emoționându-l teribil! Un gest frumos!

Casetă

Petrolul Ploiești – CS Blejoi 5-0 (1-0)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 6000. Marcatori: Vintilă (41), D. Gheorghe (53), Păun (75), Cl. Tudor (76, penalti) I. Dumitrescu (88)

Petrolul: Marinică – Catană, Prunescu, Chiriță, Velisar – Butufei – Cl. Tudor (cpt), Păun (86 A. Radu), N. Popescu (68 I. Dumitrescu), D. Gheorghe (70 Alecsandru) – Vintilă (80 Iancu). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Blejoi: A. Gheorghe – Stoica (72 Rudaru), Iordache, Filip (cpt), Stanca (81 Sterie) – Enciu – Ruptureanu, C. Vasile, V. Badea, Anghel (57 F. Badea) – Lambru. Antrenor: Răzvan Vlad.
Cartonașe galbene: Păun (44), Butufei (45+1), D. Gheorghe (54)/ C. Vasile (21), Filip (26), Ruptureanu (61), C. Stoica (66), Rudaru (80)

Au arbitrat: Ovidiu Oprea (Ploiești) – Cristian Gabi Lefter (Urlați) și Andrei Sotir (Ploiești).

Observator AJF: Mihail Ionescu (Ploiești)

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor