Petrolul se impune la limită, „acasă” contra ultimei clasate, și continuă seria de meciuri fără înfrângere (GALERIE FOTO & REZUMAT VIDEO)

SPG_6044_1280x960
Ștefan Petre

Petrolul a înregistrat ieri al cincilea succes al sezonului, pe stadionul „Ilie Oană”, în fața formației aflate pe ultimul loc în Superligă, FC Botoșani.

Căpitanul Vali Țicu și-a celebrat întoarcerea pe teren, după lunga suspendare, cu un gol, iar Gicu Grozav și-a adăugat la „palmares” a cincea reușită a sezonului, ducând Petrolul la o victorie de 2-1 și consolidând poziția echipei în plutonul fruntaș al clasamentului.

Meciul cu Botoșaniul nu a fost deloc ușor, chiar dacă adversarii veneau la Ploiești într-o situație dificilă, fără victorie în acest sezon. Cu toate acestea, moldovenii nu s-au arătat deloc resemnați și au căutat să profite de partida de pe „Ilie Oană” pentru a-și schimba soarta, strategie care părea să le iasă perfect în prima repriză.

Petrolul a controlat începutul de meci, a avut câteva ocazii notabile, chiar și un penalty anulat de VAR, dar echipa lui Florin Pîrvu nu a reușit să înscrie, astfel încât pauza dintre reprize le-a găsit pe cele două echipe la egalitate.

Cu toate acestea, imediat după reluare, Petrolul a reușit să deschidă scorul. Și, ca momentul să fie într-adevăr unul special, golul a venit din partea „căpitanului” Vali Țicu (52), revenit pe teren după suspendare, care a marcat printr-un șut dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, mingea fiind deviată și de David înainte de a intra în poartă: 1-0!

Trei minute mai târziu, Gicu Grozav a mărit avantajul, marcând cu lejeritate din interiorul careului după o eroare a lui Ducan, iar lucrurile păreau să se simplifice pentru ultima jumătate de oră.

Chiar și așa, finalul partidei le-a dat ceva emoții ploieștenilor, fiindcă Botoșaniul a redus din diferență, Florescu (81) transformând un penalty acordat pentru un henț al lui Țicu. Defensiva coordonată de Seto, alegerea lui Pîrvu pentru acest meci, și-a făcut însă datoria, iar în ultimele minute oaspeții nu au reușit să fie cu adevărat periculoși și să întoarcă situația de pe tabelă.

Astfel, cu 25 de puncte, Petrolul ajunge la egalitate, după această etapă, cu Hermannstadt, ocupând momentan primele două poziții din play-out. Viitoarea întâlnire, programată vineri, 1 decembrie, la ora 17:00, îi va aduce pe „lupi” în fața celei mai scurte deplasări, la Voluntari, unde, evident, își doresc să bifeze al nouălea meci consecutiv fără înfrângere.

FC Petrolul Ploiești – FC Botoșani 2-1 (0-0)

Marcatori: Țicu (52), Grozav (55)/Florescu (81, pen.).

FC Petrolul: Zima – Papp, Seto, Huja – Doua, Jair, Diomande (85 Pedro Almeida), Jefferson, Țicu (cpt) – Musi (85 Mitrov), Grozav (85 Omrani). Antrenor: Florin Pîrvu.

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Mutombo Kupa, Țigănașu, Dragu (70 Pinson) – Dican (cpt) – David, Florescu (88 Adams) – Petro (70 Casap), Ilcic (58 Drole), N`Goma (70 Mouaddib). Antrenor: Andrei Patache.

Cartonașe galbene: Diomande (69)/David (65), Mutombo Kupa (69).

Au arbitrat: Viorel Nicușor Flueran – Daniel Mitruți și Adrian Popescu.

Rezervă: Lucian Rusandu.

Arbitru VAR: Andrei Florin Chivulete.

Arbitru AVAR: Stelian Slabu.

Observatori: Marin Petrache și Cristina Babadac.

Sursă: FC Petrolul Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor